516416541За процесуального керівництва прокуратури Львівської області завершено досудове розслідування та скеровано до Франківського районного суду м. Львова кримінальне провадження стосовно чотирьох членів організованої групи, які обвинувачувались у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.5 ст.191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем). Про це повідомила прес-служба прокуратури Львівщини.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 36-річний керівник одного із підприємств у сфері будівництва, у 2016 році організував у Львові стійку групу до складу якої увійшли ще три жителі міста.

Вказані особи – працівники підприємств та організацій, які повинні були здійснювати реконструкцію декількох вулиць міста, а також забезпечувати технагляд і контролювати якість виконаних робіт.

Зазначимо, що замовником ремонту була Львівська міська рада.

Зловмисники придбали матеріали для ремонту каналізаційного колектора, якіне відповідали вимогам проектно-кошторисній документації.

Крім цього, до актів приймання виконаних робіт, чоловіки внесли неправдиві відомості.

Махінатори діяли за спільно узгодженим планом та у результаті таких дій завдали територіальній громаді м. Львова збитків на суму понад 8 млн грн.

Зазначимо, що у межах кримінального провадження, прокуратурою Львівської області в інтересах міської ради заявлено цивільний позов з метою відшкодування завданих збитків.

Довідково: за вчинене їм загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.