CHastynu vulytsi Franka perekryyut na misyatsСьогодні, 24 січня, під час засідання виконавчого комітету Львівської міської ради схвалили зміни до переліку об’єктів, видатки на які у 2018 році будуть проводитись за рахунок коштів бюджету розвитку міського бюджету Львова, перерозподіливши 209 млн грн. Про це передає кореспондент Львівського порталу.

«Станом на 1 січня 2018 року у нас сформувався вільний залишок коштів, тому до розподілу ми пропонуємо 209 млн грн», – зазначила директор департаменту економічного розвитку ЛМР Ірина Кулинич.

Як вона пояснила, частину цих коштів виділяються під сплату податку на додану вартість по кредиту ЄБРР комунальним підприємствам, які мають кредити європейського банку. Інша частина – це видатки для наших найбільших комунальних підприємств на компенсацію різниці в тарифах і для виплати заробітної плати працівникам.

Зокрема, більше 20 млн грн мають піти на перехідні об’єкти департаменту гуманітарної політики, які були виконані та не профінансовані.

Водночас вона зауважила, що цим рішенням передбачені кошти для благоустрою території вулиці Пластової в рамках виконання зобов’язання щодо будівництва заводу з переробки ТПВ.

«Також дуже важливий у цьому рішенні є перелік робіт із благоустрою території Шевченківського-Личаківського районів, у районі вулиці Пластової. Тобто ми пропонуємо виділити кошти для Личаківської і Шевченківської РА, щоб у цьому районі зробити ремонти дворів, хідників, внутрішньоквартальних доріг, на очисні споруди і для амбулаторії, яка буде розташована на цій території, та на проектно-кошторисну документацію для будівництва дороги, щоб розвантажити цей район. Ми домовилися, що на цій території буде зроблено благоустрій в рамках будівництва заводу із переробки ТПВ», – пояснила Ірина Кулинич.

Як повідомляв Львівський портал, вкінці грудня 2017 року депутати міської ради Львова поділили земельну ділянку на вулиці Пластовій, 13 під будівництво там сміттєпреробного заводу. Так, ЛКП «Зелене місто», яке є замовником робіт з будівництва сміттєпереробного заводу, отримало 6,7 га.