p1c1njha8m1tk1orm1q6b1o8lq9g7 600x399 3 0До Зовнішнього незалежного оцінювання можна підготуватись і без репетитора. Про це 23 січня сказала директор Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариса Середяк під час зустрічі з журналістами, повідомляє Гал-інфо.

Зокрема, Лариса Середяк дала декілька порад, як можна без додаткових грошових витрат закріпити та оновити знання з потрібних предметів.

«На сайті Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти у розділі «ЗНО–2018» є рубрика «Підготовка». Там розміщена інформація, яка може допомогти учасникам ЗНО підготуватись до тестів з історії України. А саме:

  1. перелік пам'яток архітектури та образотворчого мистецтва (переглянути);
  2. історичні персоналії для візуального розпізнавання (переглянути).

Окрім, вищезгаданих пам’яток є три онлайн-тести для перевірки власних знань з історії.

  • Програма «Тренінг ON-LINE. Персоналії для візуального розпізнавання» має на меті надати учасникам можливість попрацювати on-line із тестовими завданнями, що містять зображення історичних персоналій, які відповідають Списку персоналій для візуального розпізнавання. Почати.
  • Програма «Тренінг ON-LINE. Пам’ятки з історії України» має на меті надати учасникам можливість попрацювати on-line із зображеннями пам’яток із історії України, що включені до «Переліку пам’яток архітектури та образотворчого мистецтва, обов’язкових для розпізнавання абітурієнтами». Почати.
  • Програма «Тренінг ON-LINE. Дати і події з історії України» має на меті допомогти учасникам ЗНО-2018 запам’ятати хронологію історичних подій з курсу історія України. Почати.

Де можна переглянути приклади запитань/відповідей для ЗНО?

Завдання ЗНО попередніх років можна знайти на сайті УЦОЯО у розділі «Предмети ЗНО». Потрібно обрати предмет та у боковому меню «Завдання сертифікаційної роботи» та «Правильні відповіді».