lviv tsytadel bashta1 2У Львові хочуть створити робочу групу для опрацювання концепції інтегрованого розвитку та збереження ландшафтного комплексу «Цитадель». Відповідне рішення прийняли 26 січня, під час засідання виконавчого комітету Львівської міської ради. Про це повідомляє "Вголос".

Завданням робочої групи буде підготувати ідеї для опрацювання концепції інтегрованого розвитку та збереження ландшафтного комплексу «Цитадель»; напрацювання планів щодо проведення воркшопів, форумів, конференцій з залученням провідних спеціалістів з України та світу для вирішення проблеми пошуку напрямків функційного наповнення та ландшафтного упорядкування території комплексу.

«Ми, не маючи підходу до проблеми, не можемо розробити стратегію розвитку «Цитаделі». Для того, щоб зрозуміти, куди рухатись далі, потрібно провести містобудівні дослідження, залучити фахівців. Це перші кроки до розвитку «Цитаделі», - пояснив головний архітектор Львова Юліан Чаплінський.  

Згідно з рішенням, до складу робочої групи увійдуть представники провідних галузей міста – науковці, громадські діячі та представники Львівської міської ради. Кількість членів може збільшуватись, але не повинна перевищувати 25 осіб. Робочу групу оберуть на 1 рік.