Про ситуацію, яка склалася на цегельному заводі «Промінь» і про те, як вийти з неї, мова йшла під час позачергового засідання громадської ради при Мостиській райдержадміністрації Львівської області. Про це повідомляє IA ZIK з посиланням на дані Мостиської РДА.

На засідання громадської ради були запрошені голова Мостиської РДА Степан Буняк, його заступник Микола Гандз, керуючий справами районної ради Василь Саламаха.

Зокрема, розглянули заяву директора ТзОВ «Цегельний завод «Промінь» О. Мартин щодо сприяння у пошуку інвестора, який вклав би власний капітал та вирішив кризову фінансову ситуацію на підприємстві. Адже у вересні 2017 року завод припинив свою діяльність, а трудовий колектив не приступив до роботи.

Голова Мостиської РДА Степан Мартин підкреслив, що це – надзвичайно болюче питання для Мостиськ і району в цілому, адже «Промінь» – найбільше промислове підприємство району, яке давало значні відрахування у бюджет, забезпечувало близько 100 робочих місць, продукувало високоякісну цеглу.

Питання ліквідації заборгованості із виплати заробітної плати на цегельному заводі «Промінь», фінансовий стан підприємства, шляхи виходу із кризи розглядалися за участі представників трудового колективу на засіданні районної комісії з питань погашення податкового боргу та стану виплати заробітної плати, за підсумками якого трудовому колективу було рекомендовано провести загальні збори та опрацювати питання діяльності підприємства.

Очільник Мостищини довів до відома присутніх порядок відновлення платоспроможності цегельного заводу, відповідно до ЗУ «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом».  

«Важливим та привабливим для інвестора має стати той факт, що завод має ліцензію на виробництво цегли, спеціальний дозвіл на користування надрами, земельну ділянку у місті Мостиськах, площею  близько 8 га», – підкреслив Степан Буняк.

Після детального обговорення, громадська рада прийняла рішення рекомендувати засновнику ТзОВ «Цегельний завод «Промінь» – Мостиській районній раді створити сприятливі умови для залучення інвестора; районній та міській владі активізувати роботу щодо пошуку інвестора.