915646
Фото: Львівський портал
29 січня господарський суд Львівської області ухвалив задовольнити нашу скаргу на рішення, дії та бездіяльність посадових осіб Галицького відділу державної виконавчої служби  Львова. Відтепер – вони зобов’язані демонтувати незаконний будівельний паркан у парку «Знесіння». Про це повідомляє військовий прокурор Західного регіону України Олег Сенюк на своїй сторінці у Фейсбук.

Зокрема, заступником прокурора регіону подано скаргу щодо: по-перше, визнання неправомірними дій державного виконавця та начальника вказаного відділу в частині відмови у відкритті виконавчого провадження з примусового виконання рішення суду про повернення до державної власності земельної ділянки. Йдеться про територію площею понад 2,8 га по вул. Довбуша, 15 у м. Львові, що знаходиться в історичному ареалі м. Львова та межує з регіональним ландшафтним парком «Знесіння»; по-друге, зобов’язання відкрити виконавче провадження задля забезпечення повернення цієї ділянки державі в особі Кабінету Міністрів України.

Нагадаю, ще 7 квітня 2017 року рішенням господарського суду Львівської області частково задоволено позов прокуратури регіону. Тоді суд не тільки визнав недійсним договір оренди, укладений між ЛМР і ТОВ «Архібуд», а ще й витребував на користь держави в особі Кабміну земельну ділянку.

Разом з тим, 19 вересня того ж року Львівським апеляційним господарським судом скасовано рішення суду першої інстанції в частині часткового задоволення позовних вимог та прийнято нове рішення про задоволення позову у повному обсязі. Зокрема, щодо витребування усієї площі вказаної земельної ділянки.

На виконання судового рішення видано виконавчий документ. Однак, державний виконавець Галицького відділу державної виконавчої служби м. Львова, проігнорувавши це, з формальних причин не відкрив виконавче провадження та повернув його без виконання.

При цьому, зазначені порушення залишились без реагування начальника цього органу держвиконслужби. Утім, на підставі скарги прокуратури регіону судом визнано дії і бездіяльність посадових осіб державної виконавчої служби неправомірними та зобов’язано відкрити виконавче провадження задля виконання рішення суду, що набрало законної сили.

Вкотре доводжу, що лише завдяки наполегливій та послідовній позиції військової прокуратури вдалось усунути допущені порушення та забезпечити здійснення примусових заходів задля виконання судового рішення. Рішення таки буде на користь громади Львова!