lviv oblrada lor 8003 52fdd 64efdДепутати Львівської обласної ради 30 січня під час сесії ЛОР ухвалили рішення про створення тимчасової контрольної комісії облради з вивчення та моніторингу стану дотримання законності на митних постах. Комісію очолив голова фракції «Народного Руху України» у ЛОР Богдан Гагалюк. Про це повідомляє «Вголос».

Як зазначено у тексті звернення, тимчасовій контрольній комісії, у випадку виявлення порушень митного законодавства України, рекомендовано негайно залучати уповноважених представників правоохоронних органів для вжиття заходів щодо їх фіксації.

Нагадаємо також, у Львівській обласній раді ліквідували дві комісії. 

Зокрема, йдеться про комісію з питань євроінтеграції, дерегуляції, зовнішньоекономічної діяльності, транскордонного співробітництва, агропромислового комплексу та зв'язків з українцями за кордоном і комісії паливно-енергетичного комплексу, транспорту, перевезень та зв’язку, а також за утворення комісії з питань молодіжної політики, фізичної культури та спорту.

Як зазначив голова комісії з питань депутатської діяльності, етики, регламенту, свободи слова та антикорупційної політики ЛОР Андрій Ковч, ці комісії не функціонують уже понад півроку – з червня 2017-го. «Вони мали голів, але не було складів комісій. Відтак жодних рішень не могли ухвалювати», - додав він.

Функції цих комісій розподілили поміж іншими депутатськими комісіями обласної ради.