902669У Львові чистота та охайність маршруток не є тендерною умовою під час конкурсу перевізників. Про це у інтерв'ю розповів Іван Велійка, голова Асоціації перевізників Львівщини, повідомляє Zaxid.net

 Дотримуватись елементарних норм –  помити маршрутку і чистим виїхати на рейс іноді виявляється для водіїв не простим завданням.

"Здається, що це також дармова робота, але, на жаль, ні. Щоби помити маршрутку, треба утримувати мийника на роботі і платити йому заробітну плату. Цілком погоджуюся, що допускати антисанітарії в автобусах не можна: я неодноразово наголошував на цьому і вказував у програмах, що керівники транспортних підприємств повинні зосередити свою увагу й забезпечити мінімально те, що можна забезпечити: помити автобус, обладнати нормальні інформаційні таблиці.

В тендерах це не прописано – зате прописано в договорах, які підприємства підписують з замовником послуг.

Знаєте, ви показали 3-А автобус. То хочу сказати, якщо ми повернемося в 2008 р., коли було оновлено практично весь парк міста Львова, то в кожному автобусі були якісні сидіння, в кожному автобусі було чисто. Але, на жаль, ми так само маємо таку картину, що коли ми привозимо з-за кордону автобус, якому 15 років, там чомусь сидіння не порвані, там чомусь лінолеум на підлозі", - сказав Велійка.