useuropeНа Львівщині завершилась перша конференція із планування наймасштабніших спільних сухопутних навчань підрозділів Збройних Сил України та армійських підрозділів іноземних держав у поточному році «Репід Трайдент-2018».

Про це повідомили в Регіональному медіа-центрі Міністерства оборони України (м. Львів), передає Гал-інфо.

Представники командування Сухопутних військ ЗС України та військово-тренувальної місії ЗС США, а також військовослужбовці армій понад 10 країн-учасниць НАТО та партнерів Північноатлантичного Альянсу у п’ятницю 2 лютого підбили підсумки своєї роботи за тиждень.  

Відповідно до концепції серії навчань «Репід Трайдент», у 2018 році українські військовослужбовці продовжуватимуть тренування разом з іноземними партнерами у діях в складі коаліційних сил під час операцій миротворчого та стабілізаційного характеру. За сценарієм, нашим воїнам під час «Репід Трайдент-2018» доведеться протидіяти гібридним загрозам, а також поділитись власним бойовим досвідом, набутим  під час участі у Антирерористичній операції із колегами з-за кордону.

Попередньо сплановано, що у проведенні навчання братимуть участь понад 2 тисячі українських військовослужбовців, а також солдати та офіцери з 10 держав – членів НАТО та країн-учасниць програми «Партнерство заради миру». Також будуть залучені військовослужбовці багатонаціональної Литовсько-польсько-української бригади імені Великого гетьмана Костянтина Острозького. Проведення навчання заплановано на другу половину  2018 року. До офіційного початку тренувань, організатори «Репід Трайдент-2018» зберуться разом ще як мінімум двічі для того, щоби остаточно затвердити план проведення навчання та доопрацювати спільні документи щодо його проведення.