lucijaЗа результатами апаратної наради на прохання Громадської ради УСБУ Львівщини головою ОДА Олегом Синюткою буде скеровано лист до Міністра Культури Євгена Нищука. Про це повідомила правозахисниця Галина Янко у Фейсбук.

"...Лист щодо якнайшвидшого внесення до Державного реєстру нерухомих пам‘яток України об‘єкт культурної спадщини за адресою м.Львів, вул. Свєнціцкого, 16 («Вілла Люсія»). Вся документація є в Міністерстві, однак час затягується, а віллу знищують", - пояснює юрист.

Нагадаємо, місто стурбоване ситуацією з руйнуванням будинку на вул. Свєнціцького, 16 (вілла Люсія). За словами Лілії Онищенко, начальника управління охорони історичного середовища ЛМР, управління проти знесення будинку і докладатиме зусиль, щоб максимально зберегти будинок.

«Ми стурбовані ситуацію, що склалася і докладатимемо зусиль, щоб максимально зберегти віллу. Проводимо обговорення з громадськістю і власниками, щоб спільно подбати про будівлю», - розповіла Ліля Онищенко, начальник управління охорони історичного середовища ЛМР.

За її словами власність будинку - ОСББ «Свєнціцького, 16». Власник двічі звертався до управління охорони історичного середовища ЛМР щодо погодження історико-містобудівного обґрунтування «Будівництва багатоквартирного житлового будинку на даній ділянці зі знесенням існуючого». Однак, він отримав негативну відповідь з вимогою зберегти існуючий будинок. Тому історико-містобудівне обґрунтування власник погодив в обласному управління збереження культурної спадщини та в Міністерстві культури України.