28055810 1042613072544207 8641579035641041302 nЧотири роки, минає з того часу, як через наші голови на Майдані з рук в руки передавали гроби з тілами загиблих. Так. Дні скорботні. Влада спрямовує нас на те щоб ми скорбили, покладали квіти, влаштовує для нас поминальні концерти.  Але в мене виникає запитання: - "Чи таких проявів пам'яті чекає від нас Небесна Сотня та інші полеглі в луганських степах Воїни !?" І приходжу до висновку - ні.

Вони хотіли щоб жертва у вигляді їхнього життя була покладена задля суспільної користі, і не була тупо закидана дешевим гранітом. І знаєте !? Хоча це гріх. Але я вважаю, що їхні занепокоїні душі прагнуть помсти. Помсти тим, хто прийшов на їхній крові. Помсти тим, хто не покараний за їхню смерть.

Рішення прийшло з практики. А тому я, та мої колеги правозахисники, вдаємося до рішучих дій. І сьогодні в річницю Майдану, біля стін обласних судів та прокуратури, розпочали агітацію людей з подальшою метою вирішення сітки проблем в даному напрямку раз і на завжди. Без мітингів, без голодувань, та інших "танців".

Звернення наше має такий зміст:

Суддівсько-прокурорський клан є небезпечним для України.

Ті, хто має твердо й непохитно стояти на сторожі Закону - його порушують. Свідомо, нахабно, зухвало. Все просякло корупцією та смердить.

Нічого не змінилось. Страх, що паралізував прокурорів та суддів у Ніч Гніву - пройшов. Перевертні у мантіях та пагонах, як працювали на інтерес власних кишень, так і працюють. Система оговталася. Вона знову діє по старому. Судді та прокурори знову покривають убивць, гвалтівників, хабарників. Злочинний клан продовжує сміятися нам у вічі. Вони плюють на наші чесноти, їх ідол – гроші.

Я, як правозахисник, а також мої колеги, надаючи правову допомогу людям щодо яких вчинено злочини, бачимо цю велику несправедливість щоденно. Кримінальні провадження не відкривають навмисно, а у випадку їхнього відкриття розгляд справ затягують на роки. Очевидні докази злочину цинічно ігноруються. Покази свідків не беруться до уваги. А далі все звично і просто: судді та прокурори розвалюють справи й закривають їх за строками давності. Зрозуміло, вони так діють не за «дякую».

Судово-правоохоронній системі легко ігнорувати вимоги окремої людини. Але терпіння має свій початок і має свій кінець. Якщо ми, українці, згуртувавшись змогли вигнати з країни злочинного Президента, змінити уряд і вплинути на хід історії, то зможемо й очистити суддівсько-правоохоронну систему від перевертнів у суддівських мантіях та прокурорських погонах.

Кожен хто самотужки втомився боротися. Кожен хто має проблеми з правоохоронними органами та судами. Кожен хто володіє інформацією про їх протиправну діяльність чи злочинну бездіяльність - ВИХОДЬ НА ЗВ'ЯЗОК !

АНДРІЙ ПЕТРИШИН, об'єднання правозахисників та адвокатів.

ЛЬВІВ БУДЕ ПЕРШИМ.

Н/з: +38 096-837-58-71
Е/а: petryshyn.advokaty@gmail.com