27972464 1221300854669803 1784759177144332583 nЯкщо у ЛМР не знають, як боротися із пограбуваннями шкіл та садочків, то ГО Батьківська рада Львівщини може підказати. 

Для цього достатньо переглянути ПРОТОКОЛ громадських слухань щодо суттєвого збільшення фінансування комунальних навчальних закладів м. Львова (насамперед, шкіл та садків) від 4.12 2017 року, де чітко розписані конкретні пропозиції та розрахунки по охороні закладів освіти, і навіть запропоновані джерела фінансування.

Школи:
- ввести в штатний розпис додаткову одиницю охоронців; 
- відеонагляд; 
- «тривожна кнопка»;
- сигналізація.
(необхідно додатково передбачити на ці витрати хоча б 9,1 млн.грн.)
Садочки:
- встановлення домофонів;
- відеонагляд;
- сигналізація.
(необхідно додатково передбачити на ці витрати хоча б 1 млн.грн.)

Розглянути (як варіант) залучення ЛКП «Муніципальна варта» до охорони територій комунальних навчальних закладів міста, яке фінансується з бюджету міста і тільки на 2018 рік на 19 об'єктів (!) отримає 7,6 млн., а в кінці року, як завжди ще пару мільйонів попросить.

Жодної реакції від Управління освіти ДГП Львівської міської ради та самої мерії на пропозиції ГО Батьківська рада Львівщини так і не дочекалась. Хоча мер Львова п. А. Садовий особисто затвердив протокол.

Саме це спонукало мене зробити ще одну спробу привернути увагу влади міста до проблем охорони навчальних закладів, на яку незаконно збирають гроші з батьків учнів і вихованців, та записатися на особистий прийом до очільника міста, який відбувся 2 лютого 2017 року. Зустріч була цікавою та обнадійливою, але жодного результату, на жаль, так і не принесла.

Складається враження, що комусь вигідно не помічати проблему... Хтось має з цього зиск... Що це якийсь квест в політичних ігрищах... Або все ж звичайна, банальна халатність чиновників???
До речі, 11 закладів у Львові охороняються за кошти бюджету і ці суми складають один заклад - 120 000 грн на рік. Чому саме ці заклади і звідки така вибірковість, нам не відомо, але дуже цікаво.

Ухвала, яку прийняли не зовсім вчасно та поспішно щодо охорони муніципалами, викликає багато запитань, подив в самих муніципалів, посмішку у фахівців та обурення у учасників освітнього процесу.

А тим часом навчальні заклади продовжують нахабно грабувати та частота пограбувань стрімко зростає.

Тому, роблю ще раз спробу звернутися до пана мера Андрія Садового, депутатів ЛМР та чиновників. 

Почуйте, дослухайтесь та терміново прийміть міри та наважтесь врешті-решт з метою посилення безпеки всі навчальні заклади забезпечити централізованою пультовою охороною та за допомогою засобів охоронної та пожежної сигналізації забезпечити централізовану охорону від несанкціонованого доступу. Від вашої бездіяльності страждають не лише комунальні заклади та майно, а на небезпеку наражаються діти та дорослі!!!

Сумно...сумно і страшно за людей, які можуть постраждати від рук нахабних крадіїв. Це треба зупинити!!! Будьте владою, а не спільниками!!!

P.S. Харків зміг без пафосу не лазити в кишені батьків, а подбати за охорону навчальних закладів і Ви зможете.