12011267 731406637003680 5369418585581089523 nАктивісти, які боролися за збереження та відновлення Поморянського замку повідомили про обвал стіни східного крила замку. Прикра і нерадісні подія, адже чи не щороку ми зазнаємо непоправних втрат в площині історичних пам'яток.

Минулого року уже направляв депутатське звернення на голову Львівської обласної державної адміністрації Олега Синютку, щодо проблемної ситуації по реконструкції замку-палацу XVI ст. в смт. Поморяни Золочівського району Львівської області.

А починаючи з 2016 року, за моїми ж зверненнями, було скеровано понад 1,5 млн грн із коштів спеціального фонду обласного бюджету на виконання першочергових протиаварійних робіт з метою запобігання повної руйнації замку-палацу XVI ст. в смт. Поморяни.

Однак кошти, з великим поспіхом були просто "освоєнні" і про якість робіт, так виглядає, і не йшлося. Що зрештою видно із відеоматеріалу, яке надіслали місцеві мешканці.

У зв'язку з тим, що замовником на виконання першочергових протиаварійних робіт із виведення з аварійного стану пам'ятки, є департамент архітектури та розвитку містобудування Львівської облдержадміністрації, вимагатиму якнайшвидше надати інформацію про стан виконання робіт та притягнення винних, за неякісно проведені роботи, до кримінальної відповідальності.

Окрім того вважаю, що обласній владі необхідно оперативно зреагувати на руйнацію пам'ятки національного значення, яку ми можемо втратити уже цього року.

Також хочу висловити велику подяку тим активним людям, які розуміють цінність Поморянського замку і докладають немалих зусиль для його збереження.