15220002 1351367344874996 5966869496117190462 nУ вівторок зустріла лікаря з нашої амбулаторії, але не з моєї дільниці, який сказав, що ключі аби підписати декларації їм вже видали, а ось ключі, щоби виписувати рецепти, - ще ні. 

У середу о 7.30 ранку прийшла сусідка в нічній сорочці та халаті, сказала, що телефонувала лікарка щойно і запрошувала всіх своїх пацієнтів підписувати декларації.

У четвер десь близько полудня кабінет, в якому підписували декларації, був зачинений, де є дівчинка, яка заповнює і вводить дані в систему, - ніхто не знав. І взагалі: "чого ви поприходили? прийдіть через два місяці, час ще є", "система не працює, в день вдається зареєструвати всього 10 осіб", "ви з ким хочете підписати? не зі мною? ну то шукайте свого лікаря. хай вам пояснює", "з ким ви хочете підписати? з ким-ким? о, Господи!"....

П'ятниця, тобто сьогодні. Підпис декларації зайняв всього хвилин 5. І платити ні за що не треба було. Бо казали, що в іншій поліклініці просили гривню за бланк.

Зате лікарка запізнилася на прийом десь на півгодини. Добиралася з Тракту Глинянського з 8 ранку. Добралася аж об 10.30. Ну бо так, у Львові сьогодні мегаподія - відкриття пологового на Батальній. Але то до декларацій не має жодного відношення.

І ще скажу, чому я так наполегливо хотіла підписати декларацію саме з цією лікаркою. Я її знаю з малих дітей, тобто, коли ще діти мої булі малими. А малі діти часто хворіють. Застуди різні, дитячі хвороби, такі інше. І кожного разу, коли вони приходила на виклик і оглядала дитину. вже потім, пізно ввечері того дня. і наступного. і наступного, вона телефонувала мені і питала: "Температура? Нові симптоми? Чи даєте те, що виписано? Як реагує? Якщо стане гірше - телефонуйте, кажіть". А тоді ще не було мобілок. І наша лікарка. після прийому в поліклініці та обходу пацієнтів вдома, приїжджала до себе додому маршруткою, і обдзвонювала тих, хто хворий, але кого сьогодні не побачила". Без додаткової оплати, без нагадувань чи ще чогось. 

Тому зараз я навіть не сумніваюся, коли підписую саме з нею цю угоду.