balickaНевизначеність із львівським сміттям вигідна лише одній людині. Ну, чи групі людей. Тим, хто може «заробляти» на цьому шалені гроші.

Як можна відслідкувати рух коштів по вивезенню сміття? Ніяк. Куди везуть - секрет, бо ж як дізнаються місцеві, то бунтуватимуть. Скільки везуть - секрет, бо секрет куди. Хто везе - секрет, бо секрет куди і скільки. І так далі.

Навіть немає сенсу запитувати якісь цифри витрат на вивіз, бо перевірити їхню достовірність не реально. В хаосі не знайти чіткості та істини. Кожен день, тиждень, місяць хаосу - це ріки (не якісь там потічки, а Ніли) бабла. А розраховуються за вивіз, в окремих принаймні випадках, готівкою. От ті реальні гори відходів, які місяцями гнили біля наших «нарайонних» смітників, в документах можуть бути такими, що регулярно вивозилися. Об’єми можуть бути як завгодно завищені. Це ніяк не перевірити і не виміряти...

Оті всі протести - вони завжди спровоковані/організовані/начаровані. Лише не кажіть мені про народне обурення та гнів. Людям штучно навіюють страхи та паніку. Я бачила дуже мало справжніх чистих народних протестів. Хіба щось хаотичне, імпульсивне, малочисельне і погано орагнізоване. А спротив будівництву сміттєпереробного комплекту - системний.

Одним словом, чим більше і, головне, довше, на вулицях Львова сміття, тим більше у когось бабла.