13346800 1282465335132101 8873713072656049670 nЛьвів - відкритий до світу. Тут вам навпроти Оперного зроблять боді-арт прямо на дупі, тут вам намутять будь-який коктель і назвуть як ви хочете - хоч "Слава Україні!", хоч "Вбий москаля", тут вам продадуть "бандерівську" каву і пиво "ДОнецький аеропорт", тут і борделі до вибору і кольору, і нічні клуби з ліжками, якщо треба вийти парою спустити пар...

Але якщо ви паломники і приїхали у Львів на Тезе (це відома у світі спільнота християнської молоді, в т.ч. греко-католицької і православної, яка кілька разів в рік проводить зустрічі для молоді з усього світу в різних країнах, і цього разу це вперше Львів), то водії львівських маршруток в кращому випадку обізвуть вас свідками Єгови, в гіршому - просто виженуть з маршрутки.

31392639 2092576327454327 3877212135108902912 nА все тому, що в правилах ТЕЗЕ є безкоштовний проїзд у громадському транспорті міста, яка зустрічає гостей. Всім учасникам після приїзду видають проїздні або у випадку з Львовом - одноразові квиточки і повідомляють, що ви з ними можете сідати в будь-який транспорт і навіть приватні маршрутки, бо ті мали бути попереджені.

І що маємо на виході, описує Ольга Шевчук:

"Їду в маршрутці №26, даю наш тезівський квиточок і кажу, що із зустрічі ТЕЗЕ.
Водій: що це?
Я пояснюю 
Водій: І що я маю з цим робити?
Я знову намагаюся пояснити і кажу щоб запитав у керівництва.
Водій: ну, сьогодні Ви їдете, а завтра я Вас не візьму! (з криком!) Хай Вам мерія дає 5 грн! 
Водій комусь телефонує. (Звісно, я чую розмову з цього боку): Тут якийсь форум! Якісь свідки Єгови дають мені якісь талончики. А чому мені ніхто не сказав? І що мені робити з ним? А, поставити там, де туалетний папір???
І при мені зіжмакує квиточок і викидає у вікно (!)... 
Зате 2 вервички та іконки висять".

І в коментярах до допису читаємо:
- "Мене сьогодні також водій вигнав з маршрутки" 
- "Нам Сёння сказалI: Што вы мне за свiнню даеце?" (білоруська)
- "Вчора з нас теж гроші взяли, як ми на хату їхали (і так прикро було)"
- "Сьогодні один водій придумав відксерити собі цих квиточків, щоб потім більше грошей отримати (перевізниткам потім по цих квитках мерія має відшкодувати проїзд учасників ТЕЗЕ).

На другий день проведення ТЕЗЕ після цих ексцесів на деяких маршрутках з'явилися таблички від ТЕЗЕ, що має значити, що там водії їх не виженуть.