20953407 225691491291803 5480956918403272260 n"Простір Синагог" перетворили на смітник. Дуже неоднозначною є відповідь, яку надали на гарячій лінії ЛМР про те, що "земля більше не належить місту".

Цікавим фактом є й те, що ця земля ніколи місту і не належала. Проте, це не заважало Львівській міській раді розпоряджатися цими землями. Так, численними рішеннями судів встановлено, що землі в межах зони ЮНЕСКО та Державного історико-архітектурного заповідника є землями історико-культурного призначення, а відтак, державною власністю та особливо цінними землями, розпорядження якими належить КМУ.

При цьому, щодо даного проекту "Простір Синагог", саме Львівська міська рада сприяла втіленню цього проекту. Більше того, на час його втілення вже були рішення судів, де ЛМР була відповідачем і їй достеменно відомо, про те, що жодних дій щодо даної земельної ділянки вона вчиняти не може.

Окрім того, щодо оголошення міжнародного конкурсу на втілення проекту, ухвали ЛМР скасовано в судовому порядку, про це ЛМР також знала і, незважаючи ні на що, - втілила. Більше того, законність підстав призначення і проведення цього проекту є предметом судового розгляду. Оскільки, судовий процес є тривалим, ЛМР в поспіхом його втілила.

Про наслідки - генделика та смітника ми попереджали, а тепер, ЛМР, нашкодивши, скинула всю вину на інших.

Громадськість Львова виступала проти втілення проекту "Простір Синагог", але місцева влада, незважає ні на бажання громади, ні на перестороги Закону, ні на численні судові рішення. Тут чітко проглядаються подвійні стандарти. Такі дії влади провокують на міжнаціональну та релігійну ворожнечу, а не збереження пам'яток чи вшанування пам'яті.