32240356 2108388972539729 5572549964380241920 nНа російських ресурсах про Меловіна маячать такі заголовки: "Украинский певец опозорилася на Евровидении". Причиною "позору" стало те, що "он забыл мову", і під час прес-конференції забув, як буде українською слово "письмо".

Справа в тім, що в Лісабоні Меловін, який не знає англійської, вирішив (чи йому так порадили з українського оркомітету) говрити ВИКЛЮЧНО українською, хоча завжди він (одесит) публучно виступав в Україні російською і дуже помітно, що українську він тільки почав опановувати. Але навіть у приватних інтерв'ю іноземним медіа він вперто говорив українською.

Це дуже дуже правильно (і це всіх стосується) за кордоном спілкуватися замість російської українською, зважаючи, що для багатьох іноземців слов'яни з пострадянського простору за замовчуванням - росіяни, бо всі ж російською говорять. 

Ну і ще один гарний задум з боку команди Меловіна - ігнорувати російських журналістів. Навіть якщо вони ставили питання публічно в присутності інших журналістів. А для пристуніх інших іноземних журналістів - це буде ще й уроком геополітчиним, хай про російську агресію додатковий раз погуглять. 

А ще, якщо чесно. дуже б хотілося, щоб Меловін виграв - чисто з спортивного інтересу. Щоб Кремль третій рік поспіль просрав участь Росії на Євробаченні, ламаючи голову, де знайти людину з інвалідністю, яка вміє краще співати за Самойлову, та й ще в Криму побувала (щоб очікувано отримати заборону).