balickaПоясніть мені хтось просто і зрозуміло: як, ну як, відтискання чиновників/поліцейських/митників/барсетників/медвежатників/кондукторів/проктологів/міністрів/космонавтів... підтримує учасників збройних конфліктів із пост-травматичним синдромом?

Яким чином це попереджає самогубства? Як пихтіння над підлогою одного чоловіка може зменшити невимовний руйнівний душевний біль іншого чоловіка? Механізм хтось поясніть мені. Техніку цього оздоровчого впливу. Може той хлоп із зруйнованою (вибухами/напругою/смертельним страхом/допитами та катуваннями якщо побував у полоні/вогнепальними пораненнями/зрадою...) психікою має зворушитися картиною відтискання хлопів, які (переважно) цього всього не пережили і знову захотіти від цього феєричного видовища жити? Це зупинить нестримну аутоагресію? Як? Мені цікаво чи хоч хтось із тих, хто відтискався, усвідомлює всю жорстоку абсурдність цього флешу? Це як би жінок з раком молочної залози інші жінки, без раку, підтримували, плетучи собі коси на голові.
Як відтискання поліцейських врятувало атовця Степана, який вистрелив собі з рушниці в серце? Як це рятує атовців Івана, Петра, Василя.. від прірви у склянці? Він стрімкого скочування на соціальне дно і втрати людської подоби? Людину з ПТС рве зсередини. Як відтискання депутатів чи митників «залатає» йому чорну діру в душі і свідомості? Хтось підрахував скількох людей 22 щоденних відтискань врятувало від самогубства? А від депресії і туги? Чи може побільшало звернень до психологів? Чи може побільшало від тих відтискань центрів психологічної допомоги? І держпідтримки для тих центрів?
Ну, запустили американці цей флеш, і що? Це гарантує якусь ефективність? Чи хоч здоровий глузд? Марнота марнот. Я вже мовчу, що багато хто доєднується із стадного інстинкту, або тому що відмовитися некомільфо. Це взагалі цинізм. Часом комічний цинізм. Або цинічний комізм.
Ні, я не маю на меті знецінити ті відтискання. Відтискаються люди і добре. Нехай відтискаються але заради здоров’я, заради покращення атмосфери в колективі, заради сміху, радості, приколу, життя... тобто чесно перед собою, але без лицемірного обідеологічнення. Бо інакше то від лукавого.
Вибачте, кого образила. Не мала такого на меті бо розумію, що більшість учасників флешу взагалі в глибинну сутність того, що робить, не вникає.