1 13139150 10153988063920791 4335536714354808819 nПроблема в тому, що в нашій уютній тусовочці мало хто розуміє, що люди виходять на марші за традиційні цінності саме тому, що це питання важливі для них, і така позиція важлива для них. і таких людей багато.

Їх не треба звозити автобусами, як на антимайдан в Маріїнку. Вони самі організовуються, бо переконані, що сімейні цінності - це важливо, що гендер - це печать сатани, що юридична реєстрація одностатевих стосунків - це перша ознака кінця світу, що слово "член" в школі можна говорити учням лише як "многочлен" і не на уроці біології. 

Ми тут всі розумних книжечок обчиталися і стаємо в позу, бо здається, що всеперемагаючий лібералізм і права людини, це очевидні речі і самозрозумілі. Але так не є. Можна звісно кричати про "скрепи" "парафіяльний фундаменталізм" і тд. Але маю одне питання до шановного ліберального товариства, яке я так дбайливо плекаю в своїй стрічці: "А коли Ви останній раз скидалися грошима на видання книжки чи відеокурсу по статевому вихованню для підлітків? Коли останній раз підписували відкритий лист з вимогою закрити правих, які громлять ЛГБТ-тренінги? Коли останній раз підтримували проекти, які популяризують і роз′яснюють права людини?" 

Тому, замість того щоб кричати: "ААААААА гендер=гомосексуалізм! АААА! Лол! Што?" може треба глянути в дзеркало і довкола себе, на своїх родичів, друзів, однокласників і сусідів по сходовій клітці.

Побудували собі уютне ліберальне гетто і дивуємося кожен раз, що світ не такий класний, як у виступах спікерів TED. Ясно що не такий. Але його можна таким спробувати зробити.