1 29694876 2111461745546881 7774873735678524338 nСавік Шустер пропонує відновити в Україні смертну кару - саме ту смертну кару, дякуючи якій лукашенківську Білорусь не пускають навіть на поріг Ради Європи.

Ту смертну кару, яка - подобається це комусь в Україні чи ні - й відрізняє європейські країни від неєвропейських. Все під благородним гаслом боротьби з корупцією - щоб сподобатися, щоб почути оплески тут і побачити схвальну посмішку там.
Не треба думати, що Шустер про наслідки відновлення смертної кари не знає. Знає. Просто намагається затягти українців у чергову провокацію. Таких провокацій було чимало, поки він стояв на панелі свого шоу. Тепер використовується книга. Потім знайдеться ще щось. Адже коли країна в непростій ситуації, коли люди дезорієнтовані, коли здається, що попереду провалля, дуже важливо бути першим, хто до цього провалля підштовхне.
Я, як правило, намагаюсь не висловлюватися з приводу вчинків колег - тим більш тих, з ким пов`язані десятиріччя мого творчого життя. Але ж питання навіть не в тому, що Шустеру плювати на мою країну - йому й має бути байдуже до цієї дійної корови своїх телевізійних маніпуляцій. Проблема в тому, що йому плювати на людей. Він чудово усвідомлює їхню наївність, неосвіченість, дитинність, нездатність простежити наслідки своїх дій і бажань - і радісно все це використовує. 
Я втомився від цієї неохайної підлості, від цього інтелектуального зґвалтування.