33170120 1427001600778307 4234810274655240192 nСьогодні не про радощі, волонтерство, сесію, подорожі, а про те, як бути людиною.

На моїх друзів-іноземців напали цієї неділі вночі прямо на площі Ринок група молодиків (цензура в дії, бо назвала би не так). Почали з того, що підійшли зі спини, потім, застосовуючи спреї, нанесли перше пошкодження в очі, а потім нанесли декілька незначних тілесних ударів. 

4 іноземці з Індії, Індонезії та Мексики були з 4-5 українцями у центрі міста, де гарне освітлення, о 11-12 ночі, коли доволі багато людей - нічого не зупинило нападників. 

У мене питання:
1. Чому в центрі туристичного міста впродовж ночі немає поліції? 
Я особисто ніколи не зустрічала поліцію ввечері/вночі, коли на площі Ринок такий жах іноді відбувається 

2. Що керує цими «людьми»? Що вони хочуть довести? 
Я ніколи не виражала свою точку зору з приводу цього, бо «зараз ще почнеться». Це вже не поодинокий випадок, коли на людей просто нападають і б’ють, використовуючи різні знаряддя. Це стає все більшою проблемою, яку потрібно вирішити, а не просто споглядати, бо не мене. 

Аби сказати хоч слово про це і відійти від першого шоку, я борюся вже дві доби, і ще досі не відійшло. Знаю кожну людину особисто більше року, і знаю, що вони у Львові, в Україні, аби зробити позитивні зміни особистим вкладом. А ми ось, що робимо.

Я відчуваю сором, а ти?