1 21032329 1159063117571361 7218718424185381484 nСьогодні, як відомо, обурені мешканці міста Миколаєва та Миколаївського району перекрили міжнародну трасу Київ – Чоп. Вимога одна - заборона вивозу сміття на миколаївське сміттєзвалище зі Львова.

Я вже неодноразово озвучував свою позицію щодо цієї ситуації і сьогодні вона є теж незмінною - лише громада має вирішувати чи приймати сміття зі Львова, чи ні і таке рішення має бути погоджене органом місцевого самоврядування. Та найголовніше, у даному рішенні має бути чітко прописано - яка кількість тон сміття може бути завезена в добу, які преференції отримає місто та район. 

Наскільки пам'ятаю, сесією Миколаївської міської ради було затверджено завезення не більше 40 тон в добу (рішення Миколаївської міської ради № 639 від 21.06.2017), але виявляється, завозять 120! 

Також маю безліч запитань до компанії, яка зараз обслуговує сміттєзвалище. Чи можна назвати рекультивацією сміттєзвалища, лише пересипання сміття землею? А де газифікація полігону, відстійники для інфільтратів, карти для захоронення сміття?

У свою чергу хотів би звернутись до керівництва області, яке не повинно тиснути на керівництво району та міста Миколаєва, для того, щоб вирішити питання вивозу сміття зі Львова. Прикро, що вже впродовж такого тривалого часу, проблема львівського сміття не лише не вирішується, але й загострюється. 

А також хочу нагадати, що борг Львівської обласної державної адміністрації перед містом Миколаєвом за вивіз сміття у 2018 році на розвиток інфраструктури становить бл. 8 ,5 млн. грн. З цього приводу, сподіваюсь на конструктивний діалог з головою ЛОДА Олегом Синюткою та на найшвидше розв'язання цієї непростої, "смердючої" проблеми мешканців Миколаївщини.