29542141 1878157512255774 1225095767282070870 nПрезидент Польщі, відвідавши Україну, не змінив своїх акцентів щодо наших національно-визвольних змагань. Термін "людобуйство" гидливо прикрашував увесь виступ президента Польщі, незважаючи на те, що стояв на українській землі.

Слід наголосити на тому, що поляки мріяли відродити Річ Поролиту, включивши в неї Галичину та Волинь. Таким був наказ лондонського командування АК і вищого польського керівництва на еміграції. УПА воювала за незалежність України, не претендуючи на чужі землі. Не ми вас просили починати конфлікти на волинській та галицькій землі. Ми билися на своїх етнічних землях, щоб вигнати совітів, німців та вас, панове імперіалісти. Качинський і Дуда, як і весь ПіС, копіюють Москву, а самі ,по-нині ,не виставили рахунків Москві за збитий урядовий літак.

І ще. З 1944р Польща перебувала під контролем Москви. В цілому поляки були білі та пухнасті. Вони забули, як разом з більшовиками задушили свободу чехам в 1968р. Чехія і Словаччина мають право на відшкодування за руйнацію і загибель людей.

Саме на огульній критиці УПА і претензій до України, поляки в особі ПіСу та інших крайнє шовіністичних партій та груп будують свою політику, бо вирішувати інші проблеми не можуть. Згадаймо судову реформу і тертя з Євросоюзом. Як боялись так і бояться німців. Не дай Боже чогось - прийдеться повертати німецькі землі... І українські - на додачу! Часто лунають голоси, що Польща —  наш адвокат в Європі. Перш за все, Польща виходить з власних інтересів. Вовк, а потім захисник.