1 29684077 587919544899500 387160151349453771 nМої думки стосовно громадських слухань по тенісних кортах… В голові весь час кипить… Чесно! Великий сум та огида, що в незалежній державі, яка пройшла багато випробувань можливо таке… .

Слухання були ініційовані мешканцями прилеглих будинків по вул.Єфремова та вул.Мельника, а також тренерським складом ДЮСШ «Спартаківець» щодо дослідження стану прилеглих до цієї ділянки будинків та з основною метою – збереження грунтових сертифікованих тенісних кортів. 

Вже з коридорів міськради було зрозуміло – забудовник підготувався! Нагнали проплачені ГО з метою переломити голосування та перевести ці слухання у відповідне русло. Це і підтвердило перше голосування по обранню головуючого, секретаря та лічильної комісіі. Усі кандидатури ініціаторів проведення слухання було відхилено. Натомість головуючим обрали депутата ЛМР Сергія Іваха. Скажу одне – лозунги «Ми за новий палац спорту!» та «Щоб тільки там не було базарів та ярмарків!» - ось чим «нагодував» забудовник усіх «любітєлєй теніса», що прийшли рядами р'яно відстоювати позицію власника палацу спорту. Шокує те, що ніхто досконало не вникав в питання, що викликало такий резонанс – а саме збереження самих кортів! І як ми не намагалися донести, що ніхто не проти реконструкції самої будівлі, що її треба ремонтувати чи то модернізувати і підійти до цього питання і з раціональної точки зору і з точки зору максимального використання споруди в спортивно-оздоровчих цілях, в повітрі шуміли тільки лозунги…

Чому важливе для тенісу грунтове покриття? Особливо важливо в плані здоров’я, для зменшення особливої нагрузки на опорно-руховий апарат дитини (жорстке покриття хард дає максимальну загрузку на кістки гомілок та колін). Крім того, грунтовий сезон в дитячо-юнацькому тенісі найдовший – з квітня до листопада. Тільки 10-12% дитячих турнірів проводяться на хардовому покритті і це в основному осіннє-зимовий період. 
В ці дні на кортах проводиться міжнародний турнір ITF 3 категорії , де представлено учасників з 19 країн світу. На даний час у Львові – це єдина сертифікована база для проведення міжнародних турнірів такого рівня. І це може бути останній турнір такого рівня у нас у Львові! Шкода, що ми не бережемо те, що маємо…

Не заперечую, що критих залів з кортами у Львові мало – це 2 корта на вул.Зеленій, в приватному клубі «Євроспорт» - 3 грунтових критих корта і в останні роки додалися зали на ринку «Південний», де в більшості висота самого залу не відповідає стандартам для проведення турнірів. Тому, підтримка Федерації тенісу України в побудові критих кортів в цьому плані очевидна. Головне – вміло задати питання! Це і стосується підтримки різних Федерацій спорту стосовно реконструкції палацу спорту. Дурень в нинішній час цього не підтримає!!! Але….
Усе, що обіцяє і розмальовує нинішній власник палацу спорту – не до виконання! Обіцяючи корти на третьому поверсі (криті, хардові, ніби-то сертифіковані по міжнародним стандартам!!!) забув, що висота залу над сіткою мала би бути згідно міжнародних стандартів не нижче 9,14 метрів. А як же анонсована максимальна висота забудови – не вище 14 метрів?? Крім того, сертифікований хард дуже дороге задоволення і в мене великий сумнів, що інвестор піде на додаткові витрати, а скоріше заллє звиклим бетоном і гарно розфарбує…
З досліджень небайдужих додам, що там все-таки будує Козловський…

І ще - як можна сьогодні продатися за копійки приватній особі та відстоювати приватні інтереси, і ця ж особа завтра рeалізує свою “”мрію”, а потім тобі ж і твоїм дітям виставить рахунок у вигляді приватноі послуги з шаленою орендною платою. В чому інтeрeс та цікавість, громадо?