1 28168543 1023475951123611 1294504367733821371 nДорогі друзі, колеги та всі ті, кому не є байдужою доля нашого медичного закладу і прекрасної будівлі Львова! Зважаючи на ситуацію, яка склалася нещодавно і всі ті численні запитання, розповіді, а подекуди й байки стосовно лікарсько-фізкультурного диспансеру, вважаю за необхідне повідомити наступне.

Лікарсько-фізкультурний диспансер з 1977 року знаходиться у приміщенні за адресою, Львів, вул. Коновальця 47, (історична будівля, колишня вілла Юзефи Франц). Будівлю було зведено у 1892-1893 рр. і впродовж багатьох років вона є пам’яткою архітектури.

Очевидним є те, що розміщення в цьому прекрасному будинку спортивного диспансеру не є зовсім доречним, так як приміщення є пристосованими для медичної установи, а подекуди для дорослих і здорових спортсменів є замалими. Тому, щоб зробити більш комфортним перебування в диспансері спортсменів та пацієнтів і покращити умови роботи для працівників, врахувавши подібний досвід роботи в сусідніх з нами країнах ( зокрема Білорусі, Німеччини), ми вирішили шукати можливість перенесення диспансеру в приміщення, яке відповідало б вимогам часу. Таким, на нашу думку, має бути НОВОЗБУДОВАНА СУЧАСНА БУДІВЛЯ загальною площею до 1600-1800 кв.м.

Як Ви вже знаєте із засобів масової інформації, нам пропонували перейти в приміщення колишньої дитячої поліклініки за адресою: вул. Б.Лепкого,8. Відразу ж заявляю: це приміщення є ще гіршим за те, в якому ми зараз працюємо, має менший метраж площі та є непристосованим для спортивного диспансеру. Тому будь-які недоречні розмови і спекуляції з даного приводу вважаю неприпустимими.

Також принагідно повідомляю, що Львівська обласна рада, без погодження з ДОЗ ЛОДА та установою, без будь-яких пояснень, своїм рішенням виділила «ЛОЛФД» 1000000,00 грн на реконструкцію будівлі під розміщення Лікарсько-фізкультурного диспансеру, не вказавши адреси, за якою б мала б відбуватися реконструкція.

Сподіваюся, що спільними зусиллями з громадськістю та обласною владою, колективу диспансеру таки вдасться досягти консенсусу і Львівщина отримає сучасну медичну установу спортивного та реабілітаційного напрямку, за яку всім нам не буде соромно.