28055810 1042613072544207 8641579035641041302 nВсе частіше люди зіштовхуються в стінах поліції та прокуратури з беззаконням. Воно є у ігноруванні звернень, не внесенні відомостей про скоєння злочинів до ЄРДР, не розслідуванні справ, тощо…

Над важко змусити правоохоронні органи працювати в належний спосіб. Прокурори через небажання допомогти людям, влаштовують їм багаторічні каруселі. Люди змушені ходити по інстанціям, просити, принижуватися, що в більшості випадків закінчується зневірою та опусканням рук. А тому, задля допомоги у відстоюванні власних прав у правовідносинах з прокуратурою, пропоную використати один із способів захисту, та використати в висновок Верховного Суду викладений у Постанові від 25 липня 2018 року у справі № 638/6944/16-ц.

Судова передісторія:

До Єдиного реєстру досудових розслідувань було внесено за заявою особи (Позивача) відомості про кримінальне правопорушення за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 статті 366 КК України (Службове підроблення). На протязі 2015-2016 років слідчий прокуратури неодноразово закривав це кримінальне провадження, а також відмовляв у визнанні Позивача потерпілим, але ухвалами слідчих суддів вищевказані постанови були скасовані за скаргами самого Позивача. Задля подальшого унеможливлення порушення прав Позивача працівниками прокуратури, останній вдався до подання цивільного позову на предмет стягнення грошовї компенсації за завдану йому моральну шкоду.

І як доводить нижче викладена судова практика, у випадку вчинення прокуратурою неправомірних дій, шкода особі постраждалій від таких дій, може також відшкодовуватись і на загальних підставах, відповідно до приписів статей 1173, 1174 Цивільного Кодексу України. Тобто, окрім сотень поданих Вами скарг до Генеральної прокуратури України на дії того ж прокурора, що швидше за все користі не принесе, Ви в праві додатково подати цивільний позов, та стягнути грошову компенсацію за знущання над Вами.

Так. Компенсація у розмірі 5 000 гривень є невеликою, і це минеться йому безболісним попередженням. Але, уявімо собі інший «арифметичний» розклад, і до суду звертається з позовами про відшкодування моральної шкоди на дії того ж чиновника вже 100 осіб. Отож, наслідки для пагононосця будуть плачевними.

А тому, озброюйтеся інформацією, і нехай Вам щастить !

ilovepdf comilovepdf com 1ilovepdf com 2ilovepdf com 3ilovepdf com 4ilovepdf com 5ilovepdf com 6ilovepdf com 7