1 11800031 939571522752787 4329321207085569340 nВчора відбулось судове засідання Львівського апеляційного адміністративного суду у справі про моє незаконне звільнення з посади керівника львівської юстиції у січні 2018 року.

Виникало багато запитань, зокрема, стосовно дисциплінарного провадження – ВІДСУТНІСТЬ пояснення безпосереднього керівника з приводу обставин, які стали підставою для порушення провадження; пояснення інших осіб, яким відомі обставини провадження, відомості про причини і умови, що призвели до вчинення проступку, вжиті або запропоновані заходи для їх усунення і т.д. (невідповідність пунктам 6-10 ч.2 ст.73 ЗУ «Про ДС»), подання дисциплінарної комісії НЕ МІСТИТЬ дати підписання (невідповідність п.7 Інструкції з питань діловодства в Мін’юсті), відсутність порушення будь-чиїх прав, наявності людських жертв або заподіяння «значної матеріальної шкоди», неспівмірність (непропорційність) застосування звільнення як «виняткового» виду стягнення, поверхневий розгляд суб’єктивних і бездоказових припущень, аналіз виключно нечинної редакції розпорядчого акту, а саме дисциплінарне провадження - відкрито на два дні пізніше, аніж передбачено законодавством.

А щодо самого рішення окружного адміністративного суду. Виявляється, що судді не знають про те, що районні управління юстиції ліквідовано у 2016 р., а державні службовці районних відділів входять у штат ГТУЮ, неправильне обчислення строку притягнення до дисциплінарної відповідальності або про те, що спеціальним законом у сфері державної служби є Закон України «Про державну службу». Або те, що розрахунок при звільненні має відбуватись в день звільнення, а не через два тижні (стаття 116 КЗпП). А як пояснити посилання у судовому рішенні на документи (протоколи), яких навіть немає в матеріалах судової справи?

Виходячи із «логіки» клерків міністерства, допускаю, що уже скоро нас чекає нова «реформа» стосовно де-бюрократизації – заборонять написання будь-яких доповідних та службових записок (бо це не передбачено законодавством) та створення робочих органів – комісій, мобільних і робочих груп (бо це також не передбачено законодавством).

11 вересня – судові дебати і оголошення СПРАВЕДЛИВОГО рішення.