1 541489 1402130110039495 641712907 nРоботодавці дають оголошення про роботу, а у відповідь - тиша. На вакансії, на які раніше приходили десятки, а десь і сотні резюме, тепер - нуль. Деякі спробували підняти зарплатню, і були шоковані, що резюме починали з'являтись, коли зарплатня збільшувалась у понад два рази.

За останні два тиждні, цю проблему чую від усіх підприємців, з якими бачився. 

З боку працівників. Поспілкувався з безробітними знайомими і проблема підтвердилась - вони не хочуть йти на малі зарплатні. Один сказав так: "останні пару років, хапався за всі вакансії, і всюду були претензії щодо якості роботи. Дійсно, грошей катастрофічно не вистачало, і періодично виникали фінансові проблеми, тому замість роботи я вимушений був витрачати час на "гасіння фінансових пожеж", що часто призводило до втрати роботи. Більше так не хочу! Згадав, що раніше, за нормальної зарплати, я подовгу затримувався на посадах і претензій, як до працівника, до мене не було. Тож вирішив, що краще я зараз поголодую, але знайду роботу з нормальною зарплатнею, якої вистачатиме на життя, і де буду нормальним працівником". Таку точку зору, в різних формулюваннях, висловили більшість безробітних співрозмовників. Я це оцінив, як певний, негласний бунт проти діючих на ринку зарплат. Та й давайте говорити відверто, ринкова - це та зарплата, за якою відбулась угода. Якщо працівник на таку заралату не йде, то називати їі ринковою, є передчасним.

Іншу точку зору висловив адвокат, який поїхав класти рельси у Чехію: "Я в Києві знімав квартиру, і тут знімаю, та в останні роки, мені мало де пропонували більше 15 т грн, яких не вистачало. А тут, уявляєш, я по 500 євр на місяць на депозит відкладаю ... Депозит! В Києві у мене не було депозиту". 

Підкреслюють проблему міграції і знайомі з будівельної компанії. Вони набирали некваліфікованих працівників, і ніхто не звернувся. Тоді направили своїх представників шукати робочу силу у навколишні села. Та ті повернулись майже з однаковими відповідями: "Дотягніть зарплати хоча б до рівня "полуниці в Польщі", бо інакше, розглядати вашу пропозицію просто немає сенсу". Забудовник з жалем прокоментував: "А реально, йому в Києві - 300 дол/міс з житлом, а проїдь зайві 600 км - одну ніч, і ось тобі тіж умови з житлом, але вже за 1000 євро. Я вперше усвідомив проблему міграції - тепер наш ринок праці вже не замикається містом і навіть країною, нам треба конкурувати із Заходом, і ми до цього не готові!". 

Почув і таку цікаву думку: "Виїхали найбільш активна і професійна частина населення, а залишились або вже влаштованні, або бєздєльники".

Роботодавці сподіваються, що все це сезоний фактор, який навіть назвали: "Проблема серпня". Але вересня вони чекають зі страхом. Бо якщо восени проблема не вирішиться, то доведеться сильно підіймати зарплати. І якщо для крупних компаній це значить - зменшити чистий прибуток. То для багатьох дрібних - це буде смертю бізнеса.