23622326 1925347944394342 729025490044001951 nВсі творчі особистості знають, рано чи пізно, або швидше час від часу приходить вона - творча криза. Ні, це не депресія, не апатія і навіть не відсутність бажання працювати. Навпаки, бажання є, а щось якось не клеїться...

Життя навколо вирує, закручує і зачаровує своєю багатогранністю, різкими несподіваними поворотами і розв’язками здавалося б не розв’язуваних питань. Час потихеньку розставляє все на свої місця, а ти мимоволі звикаєш проживати це все, пропускаючи через душу. І одночасно аналізувати, ніби дивишся на себе зі сторони. Рука сама тягнеться до телефону, щоб записати, сфотографувати, не забути! Але ці нотатки так і залишаються просто нотатками в телефоні. А ти будуєш плани як колись зробиш з них афігенний матеріал, що розлетиться по інтернету. Надія, як то кажуть, помирає останньою.

З кожним днем ти накопичуєш в собі нові думки, ідеї, цілі, які хочеш реалізувати. І кожен день відкладаєш іх на завтра. Ти як коробка сірників, якій не вистачає спалаху, для якого все давним-давно вже приготовано. Так може тривати тиждень, місяць або навіть роки...

Але приходить момент, тут і тепер, коли випадково тобі на очі попадаються старі тексти. Твої тексти. Ти їх перечитуєш і розумієш, як класно написано ВИПАДКОВО, якщо вірити у випадковості, дізнаєшся, що існують домашні мурахи і залипаєш на відео з ними на півгодини. І о ЧУДО, до тебе повернулась муза!!! Ей, мала, до чого тут мурахи!?

Ти починаєш писати і не можеш зупинитися. Чим більше працюєш - тим більше твоя муза гладить тебе по голові, наспівуючи дефірамби. А може треба було просто почати? Чи все таки прожити все, що прожила?

Бо що таке творчість як не любов, яка переповнює настільки, що більше не можеш тримати її у собі? Хіба вміння когось любити, щиро і безкорисно, це не творчість? Смачно приготувати їжу, поклеїти обоі вдома, сказати «вибач» або «дякую» це на творчість? Зрештою, наше життя невже не творчість? В наших руках чарівна паличка у вигляді ручки, якою ми його і творимо.
Тому творіть і витворяйте, як вмієте і як відчуваєте. А коли приходить вона - пам’ятайте прийде і той самий НАШ момент.