14666184 1306098989482476 5230912173140852034 nПовітря у маршрутці сперте і круто замішане на дешевих парфумах, вчорашньому (а мо' й сьогоднішньому) перегарі, цигарках, ковбасці, що стирчить із торби літньої тітоньки, поту, яким разить від синюватого роботяги. Вже шкодую, що не скористала погодою і не гайнула з роботи пішки. Проте, люблю спостерігати людей. 

Тітонька з ковбаскою певно колишня вчителька, бо на голові у неї божевільний начос, який, здається, ось-ось оживе і заворушиться, а голос у тітоньки повчально-незаперечний. І цим самим голосом вона терпляче і ретельно артикулюючи, роз'яснює сусідці по кріслу політичну ситуацію в країні. 

- Я Вам кажу, Україна - матріархальна! Жоден мужчина її не врятує! Юля! Тільки Юля наведе порядок! Вона ту шваль пересаджає, як Ви - бульбу! А тоді з Путіним розбереться! В неї правдиві сталеві яйця! То я в переносному змісті кажу. 
Сусідка, спрацьована жіночка в шаліновій хустині, скрушно хитає головою, прикладає загрубілі від важкої праці пучки до вуст:
- Пані, але Юлька - брехуха! Так бреше, так бреше! Най Бог милує так брехати!
Ковбасяна вчителька зверхнім тоном:
- Жіночко, та що Ви розумієте в політиці! Я Вам кажу - Юля!

Повертаю голову, стараюся абстрагуватися, щоб не нахамити старості, котра без мудрості. Під вікном сидить моцний хлопчина, обхват голови якого дорівнює обхвату шиї. Хлопчина старанно вдивляється у вікно, щоб, збав Боже, не помітити огрядненької дівчини, що стоїть поруч. А та знайшла вихід - вперлася пузиком у плече шиєголового, зафіксувала точку і втикає в смартфон, лайкаючи час від часу когось в інстаґрамі.

На зупинці у маршрутку впурхнула Німфа у рожевому. Порцелянове личко крутнулося на всі боки, круглі блакитні оченята кліпнули довжелезними нарощеними віями, рожеві підкачані губенятка волого блиснули і багатообіцяюче привідкрилися. Вуйки втягнули пуза в картатих сорочках і перестали видихати перегар, ковбасяна тітонька гидливо скривилася і поправила зоопарк на голові, огрядна дівчина ввібрала одночасно і живіт, і срачинку, шиєголовий качок повернув голову, на мить щось схоже на інтелект блиснуло в його очах, але одразу згасло і він знову флегматично відвернувся до вікна.

Рожева Німфа просочилася у глиб салону, випорпала із сумочки рожевий айфончик, провела по екрану наманікюреним пальчиком, приклала порцелянове вушко до трубки. Вуйки з останніх сил стримували животи і дихання, а від їх масних поглядів Рожева вже б мала блистіти, як ковбаска у сумці тітоньки. І тут вона заговорила! Ніжний дівочий голос полив із рожевих вуст тааааку відбірну лайку! Вуйки втухли і спустили животи. Дісталося йо...тому Русіку, його курві Надці, Віталіку, розмір певної частини тіла якого не вдовольнив Німфу, його другу Пєті, шо як набухається, то у нього ні..я не стоїть ні в хаті, ні в штанах.
З маршрутки я вийшла чітко поінформована про матріархальність України, силу яєць у Юлі і іх відсутность у сучасних чоловіків. Капець, як тепер з цим жити?) Завтра пішки піду, матиму час обдумати.