1 18485427 257164448086596 4220150754129085331 nАве, тютюнові легіони. Сьогодні я поділюся своїм досвідом щодо того, як З ЛЕГКІСТЮ кинути курити. Саме цей метод є конгломерацією всіх найкорисніших порад, що я знайшов у мережі та декількох моїх власних ідей. ВЕСЬ СІК цього методу полягає у мінімізації болю та страждань при розставанні з раковими паличками.

1.) МОТИВАЦІЯ ТА МОТИВАТОРИ.
Найважливіше – це мотивація. Слід чітко виокремити ті фактори, що спонукають тебе розірвати з нерозривним - сіжками.
1. Фінансовий: для мене ця сума інколи доходила до 50 баксів щомісячно.
2. Здоров’ячко: окрім думок про те, що сигарети вбивають, тебе супроводжує постійна нервовість та виснаженість. Після 5-7 днів відмови від сигарет я відчув суттєві покращення. НАСТРІЙ: я практично перестав психувати та кричати на людей, у мене пропав перманентний депресивний настрій, котрий я намагався закурити. ДИХАЛКА: перестав задихатися при підйомі на 4 поверх червоного. НАСОЛОДА: суттєво покращуються відчуття. Перш за все – смак. Після трьох днів не куріння, я випив мак каву, котру я літрами вививав під сигаретку, й зрозумів, якою ж вона була огидною. Їжа стає суттєво смачнішою.
3. ЗАЛЕЖНІСТЬ: найгірше, що є у сигаретах. Адже після години без сигарети у тебе починають з’являтися думки про “покурити”, а ще через годину вони переростають в першочергову ціль, ти зробиш будь-що. Ти можеш заради покурити запізнитися на важливу зустріч, голодувати, бігати посеред ночі шукаючи, де можна взяти покурити.
4. Час: цей фактор я помітив лише після розставання з димовою соскою. Величезну кількість вільного часу я просто закурював.
ВАЖЛИВО: щоб мотиватори мотивували потрібно їх візуалізувати. Наприклад, відкладати гроші, що зазвичай витрачалися на сіжки. Сходити на пробіжку - відчути покращення дихалки. Зробити щось приємне замість колишніх ритуальних сигарет - відчути фактор часу та відсутності залежності.

2.) СИМУЛЯТОРИ ТА СИМУЛЯКРИ.
Не менш важливим є усвідомлення абсурдності куріння. З цим однозначно до Алена Карра. https://www.youtube.com/watch?v=W4cyD2ClJow . Всього лиш година вашого часу, проте його перегляд є ключовим у всьому процесі.

3.) ЯК КИНУТИ ?
1. Кидати слід різко, жодної сигарети після початку процесу. Відправна точка - перед сном у п'ятницю. Адже, важливо протриматися хоча б перші день-два. У будні робити це важче, адже сигаретні кола знайомих на вході в універ ускладнюють процес.
2. Перед п'ятницею позбудьтеся РИТУАЛІВ. У кожного є декілька улюблених сигарет впродовж дня – ритуальні сигаретки. У мене це були сіжка зранку під каву, після останньої пари та вечері. Впродовж ваших останніх днів з сигареткою, перестаньте здійснювати ці ритуали. Перемісти ці сигарети на інший момент (Куріння – це перш за все звичка. Позбувшись найсильнішої складової цієї звички – розірвати з пачкою буде значно простіше)

4.) КИДАЙТЕ НАЗАВЖДИ!
Якщо ти не пообіцяєш собі, що кидаєш назавжди – то у тебе постійно висітиме опція можливості покурити. Це буде не відмова від куріння, а боротьба з бажанням покурити. У таких реаліях припинити курити буде значно важче, адже вируватимуть думки типу “Курити чи ні”.