1 14199472 1695218970804033 5688606259521662320 nВлада обіцяла захистити кожного українця, але поки захищає лише саму себе і свої інтереси.

З 1 листопада кожному з нас доведеться сплачувати за газ майже на 25% більше. І це в умовах, коли більшість споживачів газу й так приречені на велику скруту у зимовий період, адже навіть попередні тарифи були непідйомними для гаманця українців.

І як би зараз не виправдовувалися на Банковій, не переконували в тому, що не мають впливу на Кабінет Міністрів України ми таки добре знаємо, що і президент, і прем’єр-міністр в нинішній політичній ситуації працюють в одній команді. Тому відповідальність за все більше зубожіння українців лежить саме на них…

Трохи цифр. В 2008 році ціна на газ для населення становила 622,46 грн за 1 тис. куб. м. (приблизно 125 дол США), а з 1 листопада нам пропонують 8550 гривень на тисячу кубометрів, тобто понад 300 доларів. При тому, що собівартість видобутку блакитного палива становить лише 60 доларів. Коментарі тут зайві, погодьтеся.

Абсурдними виглядають також пояснення у Міністерстві енергетики та вугільної промисловості, яке підвищення тарифів називає «вимушеним кроком», зробленим для того, «щоб Україна далі могла розвиватися». Насправді усі ми добре розуміємо, що підвищення ціни на газ є однією із багатьох вимог Міжнародного валютного фонду, аби там все ж надали Україні чергову фінансову допомогу. І що в результаті отримуємо ми, українці? Влада, яка абсолютно не спроможна розвивати економіку і може жити лише на кредитах змушує українців все навантаження від цих боргів брати на себе… Чи не занадто багата фантазія у чиновників на Банковій?
Риторичне питання, відповідь на яке надто очевидна: нинішня українська влада, відчуваючи наближення свого кінця, в агонії намагається вкрасти останнє – наші з вами гроші… Таке зухвальство згодом неодмінно буде покараним, бо в основі функціонування будь-якої демократичної держави лежить принцип забезпечення та гарантування добробуту кожного Громадянина, і недотримання цього принципу – злочин.