1 40455515 1105070812994002 6061674201691979776 nВи знаєте, не люблю я писати довгих текстів, багатозначних обговорень, бо вважаю то марною тратою часу. Але от зараз терпець увірвався і хочу поділитись з вами думкою, яка дуже насторожує. Спробую коротко і ясно.

Пишу загально, без прізвищ, кличок, щоб нікого не образити. Отож, зараз дуже популярно стало дискутувати у фейсбуці. Добре та корисно, коли ця дискусія є доречною, повчальною.На жаль, останнім часом ці дискурси поступово перейшли у взаємні образи, прокльони тощо. Далі більше - той видалив з друзів того, а той забанив цього, а той в чорному списку в того, а той в цього) А той колись голосував за того, а той за цю. І починаються такі маски- шоу, що огогого. Доходить навіть до образ, викриків десь на вулиці, в театрі, в кіно, навіть на забаві. Це є дійсно так, живі історії. Це реалії. Думаєте, то так себе поводить лише «необтесана» молодь? Та ні, люди різного віку. Ті, які вже мають життєвий досвід. Люди, які досягли чогось в житті й мали б показувати молоді приклад. На жаль, їх оці фейсбучні прокльони стають щоденними. Дивно і водночас цікаво. Вони, що справді щиро відстоюють Порошенків, Ляшків, Тимошенків та інших? Чи справа в грошах? Не знаю, тому й не стверджую.

Я б може не писав цього, але недавно сидів у товаристві хлопців - роботяг, яких знаю і поважаю. Дехто з них працює в полі, дехто в лісі, дехто на будові. Їм на політику начхати, вони працюють від зорі до зорі і щиро вболівають за Україну. Не у фейсбуках, твітерах, їх навіть нема тут. Ми обговорювали життя країни та трохи політику. Я мав необережність розповісти про такі фейсбучні «мордобої». Хлопці були вкрай подивовані та розчаровані. Пряма мова одного з них: «Передай тим добродіям, хай беруться за голову. Бо не у фейсбуках правда».

Ну, і короткий висновок цієї писанини. Може, цим людям краще взяти паузу у фейсбучних сварках, обзиваннях , бо можна впасти ще нижче. Це звичайно справа кожного і я нікому нічого не раджу. Але ця тенденція дуже насторожує.

От, десь така моя думка, нікого не хотів образити. Але сподіваюсь, що ці роздуми комусь стануть у пригоді. Дякую за увагу!))