1 41974114 1878371445611709 7169709265081335808 nВідсутність практики в освіті й особистого досвіду в професії перекреслюють можливий успіх. Порада одна: СТУДЕНТИ, шукайте роботу ще під час навчання!

Ви ніколи не задумувалися над тим, чому українська освіта у вищій школі доволі погана? Відповідь є і вона проста, як на мене, - це не корупція в університетах і навіть не випадкові люди у викладанні. Це повна відсутність необхідної для студента практики і вивчення теорії за підручниками, які часто вже неактуальні. Змін потребує усе навколо, а особливо освіта. Вона чутлива до часу. Студенти, які занадто пізно на практиці пробують усе, що засвоїли на лекціях, не мають необхідного багажу, аби ставати успішними. Тому я поважаю тих студентів, які ще під час навчання стукають у двері, щоб спробувати себе в професії. Звісно, якщо спеціальність дозволяє. Загалом, вдається, що нині освіту тримають на плаву оптимісти і патріоти, а роботу за спеціальністю можуть знайти здебільшого відчайдухи. Частина із них роблять це ще в студентські роки. І тоді точно переконуються - їхнє це чи ні.

Те саме відбувається і у професії. Не може психолог грамотно вчити Вас як будувати відносини у сім'ї та виходити з конфліктних ситуацій, якщо сам ніколи не влаштовував з дружиною скандалів. Або ж професор ніколи не напише порядної книги про властивості рідкісних гірських рослин, не будучи жодної секунди серед зелені на висоті 5000 метрів.

Підсумкова формула така: успіх дорівнює сумі практики і особистого досвіду.