29497851 10156190260354793 8530387496113643168 nТехнологія «розділяй і володарюй», успішно протестована на єврономерах, тепер активно використовується при підготовці до президентських виборів.

Людей поляризують, взрощують тотальне несприйняття тих, у кого інші політичні погляди.

Взрощують ідею, що лише одна конкретна людина може стати президентом, інші кандидати - це вірна смерть державності та незалежності, про що не розуміють лише повні ідіоти.

А люди «хавають»! Пишуть гнівні пости, що всі прихильники того і чи іншого кандидата можуть вже видалятись з друзів і йти лісом. Пишуть злосні пости про кандидатів, репостять «мега викривальні і компроментуючі» відео чи тексти.

Зупиніться. Жодна політика не вартує людських і дружніх стосунків.

А це все що відбувається - банальні політтехнології і гра на публіку.

І перед тим, як посилати лісом і видаляти з друзів мене, дайте собі відповідь на 3 питання:

1. Ви впевнені, що маєте справді власну думку і всю перевірену інформацію?

2. Кому ви вірите більше - своїм співгромадянам, що живуть і будуть жити з вами в одній країні чи людям з екрану, в яких завжди є план Б у вигляді паспорту іншої країни і бізнесу закордоном?

3. Найважливіше. Чому ці всі «викривальні відео злочинів» того чи іншого кандидата показують у ФБ та ТВ, а не в залі чесного суду, де цей кандидат у кандалах?

Отож бо й воно.

І наостанок, спостерігаючи як активно розбудовується бізнес/хобі/напрямок кожного президента, я б дуже хотів, щоб наступним президентом став ідейний вчитель.

Щоб кожного місяця, по всій неньці Україні, в нас відкривалися все нові і нові круті школи та дитсадки. Розвивались університети. Підтримувалась наука.

І щоб нарешті, в політику прийшли чесні та патріотичні люди. Молоді чи старші - без різниці. Просто чесні.

І все буде добре.