1 22279796 118716298881876 2110455775872636119 nЗустрівся з власниками авто, які очікують на оформлення в зоні митного контролю митного поста «Західний». Розмова була відвертою та досить напруженою. Маю надію, що частину з порушених питань вдасться найближчим часом зняти.

Для об’єктивного інформування власників автомобілів про причини затримок було узгоджено, що окремо визначена посадова особа митного поста щодня з понеділка по п`ятницю в період з 9:00 по 11:00 буде пояснювати громадянам власникам авто стан справ з оформленням їх транспортних засобів.
Ще одне з питань, які порушувались громадянами - це обґрунтування ціноутворення послуг за стоянку автотерміналу. У зв’язку з цим хочу нагадати, що в грудні 2018 року було досягнуто згоди з власником терміналу в м.Городок про те, що плата за знаходження в ЗМК стягуватиметься дише за перший та останній день перебування легкових авто на стоянці. Однак такі кроки на зустріч громадянам призвели до того, що авто навіть після завершення митного оформлення власники тривалий період не забирали авто із ЗМК.
Враховуючи наведене, керівництвом відповідного автотерміналу прийнято рішення, що оплата за послуги з приймання та перебування на його території транспортних засобів (легкових до 3,5 тонни без причепа) вноситься через передоплату в розмірі 300 грн – перша доба перебування/приймання транспортного засобу та 100 грн – кожна наступна доба перебування транспортного засобу, що вноситься платником до виїзду т/з з території.
Такі зміни також відбулись у зв’язку з непоодинокими фактами заїзду на територію підприємства легкових т/з на іноземній реєстрації, залишення їх на стоянці на тривалий час та неподання документів власниками таких авто до митного оформлення.
Для автомобілів, які заїхали на територію підприємства до 01.01.2019 року встановлено оплату, яка діяла раніше. Зокрема 250 грн за першу добу перебування/приймання транспортного засобу та 50 грн – кожна наступна доба перебування транспортного засобу. Плата за транспортні засоби, митне оформлення яких завершено, але перебувають на території підприємства становитиме 100 грн за кожну наступну добу перебування.