1 1924007 1088170652886 5785038 n1. Одягайтеся скромніше. А то одягнеться брутально, як мексиканський борець, м’язи свої ото повиставляє, аж тестостерон сичиться, а потім дивується, що всі повірили, що воно ґвалтівник. Був би як Сірьожа, сусідки син, ніжки-ручки тоненькі, слабенькі, голос тихий, окуляри, старезна книжка з античної історії в сумці, ніхто б тебе не олівцем не торкнувся би.

2. Ходіть лише по добре освітлених вулицях, де багато людей, не ходіть через самотні парки, вузькі провулки, кладовища тощо, де на вас можуть напасти й звинуватити у зґвалтуванні. Залишайтеся там, де вас добре бачити.

3. Не ходіть у темряві на самоті. Так вас хто завгодно може спіймати, затягнути в кущі й звинуватити у зґвалтуванні, бо хороші хлопчики самі не ходять, лише самі бандюгани з району, а вони всі ґвалтівники й наркомани, це всім відомо, запитайте будь-яку поважну жінку на лавочці. Пурєдні хлопці ото в темряві не ходять: в інститут чи на завод, у крамницю — й давай рушай хутко-хутко додому, до мами, до жінки.

4. Не залишайтеся наодинці й особливо — сам-на-сам із жінкою. На роботу-з роботи, в інститут-з інституту нехай мати проводжає, чи сестра, чи дівчина. Якщо там у кіно треба піти, йдіть гуртом із друзями, яких ваша мама чи дружина схвалила. І лише вдень! І тверезими! А ще краще — нехай із вами мати когось із друзів сходить. Якщо в кімнаті мусите лишитись сам-на-сам із жінкою, запросіть когось у свідки для моральної підтримки чи хоча б залиште двері відчиненими.

5. Не заходьте в гості до жінок. А то потім такий: вона мене шафу покликала посунути, а потім як накинулась, як накатала заяву в поліцію. От не треба цього всього. Тобі що, п’ять рочків, віриш, що дітей лелеку в капусту приносять? Не бреши, ти добре розумів, що може статися, якщо зайти в гості до жінки.

6. Поводьтеся правильно: чемно та скромно. Не розмовляйте голосно, не регочіть, не привертайте до себе зайвої уваги, не робіть спокусливих рухів й не вихваляйтеся фізичною формою. Всі знають, що скромних і порядних хлопчиків не звинувачують у зґвалтуванні.

7. Не ходіть по дискотеках, клюбах ваших новомодних, барах та інших місцях, де можна легко познайомитись із непорядними жінками, що легко накатають на вас заяву в поліцію. Узагалі не скачіть по жінках, цнотливість прикрашає хлопця й личить порядному батькові сімейства. Якщо у вас сьогодні Катерина, завтра Олена, післязавтра Ганна, то ви на дискотеці з якоюсь панною притиснулися одне до одного так, ніби ви верстат і щось штампуєте, то в клюбі кальян смокчете з іншою панянкою чи коктейлем очі залили, що не пам’ятаєте, як вас звуть, хто там розбере, ґвалтували чи ви ні? Сам дідько не розбере! Поважайте себе, якщо хочете, щоб жінки вас також поважали.