1 30624546 1907704132595359 3421846480071619240 nХрести на водоймах вирубані, сауни на топлені, столи замовлені, священики та черга з бажаючих в очікуванні дива... Коли зародилася і від кого пішла дана традиція пірнання в холоднющу воду? Не знаю. Головне, що сам факт дійства, з кожним роком охоплює все більше людей. Це просто, можливість для багатьох, себе «показати», як сильного(ну) особистість: дивіться, що я можу. 

Журналісти є? О, крутяк, точно попаду на шпальти інтернет-видань, а як повезе телебачення.
Фото? Як, без доказів моєї мужності? Ось вам, я пірнаю... ось я тремтячими, замерзлими руками роблю жалюгідну спробу перехреститися (дехто навіть це на відео знімає, кумедно так виходить), але це ж не основне? Ось, я підняв руки... стою в одних трусах, (купальнику)... а тут я, таки(а) сексі... тут ми стоїмо наступивши брови та втягнувши свої животи... тут, я показую свої «біцухи»... тут...
Що потім? Потім в сауні чи в ресторані, за столом з такими ж мужніми, як я веду мирські бесіди та дискусії про те, як правильно і як не правильно,ю. Нишком, спостерігаю, в телефоні, скільки, мене лайкнуло людей і написало, - ну, ти крутий(крута). Буду пити імбирний чай (це в ідеалі на початку), а закінчу пляшкою(ми) чогось міцнішого. Не забуду обговорити «боягузів», які стояли навколо ополонки та все ж не наважилися пірнути, бо то сцикуни. Обговорити політику, яка ж всюди зрада, пересваритися через це з сусідом по застіллю. Хто він взагалі такий? З ким він прийшов? Та, біс з ним. Помиритися, бо хтось скаже, - ціхо не шуми, то мій кулєґа. І через хвилину (пофіг, він ж не мій кулєґа), знову вступити в перепалку через ЮВТ чи Пороха. 
Томос? Та нафіг нада, кругом зрада, зубожіння і газ дорогий. То всьо під вибори.
Війна? Ага, правильно, вона ж вигідна олігархам та владі. Якби Порох захотів, війна давно б скінчилася. То, коли вона закінчиться, коли вони вже нажеруться? Що? Я її, не починав.

Так, скільки там вже лайків? Гм, щось мало, треба ще одну фотку виставити. Ось вам.

Про що це ми? А, вибори. Всі вони уроди, думають тільки за себе. Всі свої кишені набивають. Так, а хто там нам зменшить ціни на газ? ЮВТ? Гмм, варіант. 
Зеленський? Також варіант. А що, при владі не був, свої гроші заробив сам. Що в Росії? Та, пофіг де. Що він казав, на коліна стане. Та нам то що, лиш би добре було. Дивлюся, добряче п’янючими очима, на такого ж п‘янючого співрозмовника і пробую зрозуміти, а про що він взагалі говорить .

О, хтось написав: ти крутий, я б так не зміг! Тут, моя самооцінка піднімається до сотого левела. І співрозмовник стає на голову менший (звідкіля я його знаю?).

Знову про війну хтось заговорив. Ей, альо, та за.бали ви вже з цією війною, що немає більше про що поговорити? Свято ж на вулиці. Давайте краще про щось цікавіше поговоримо...
Свято Водохреща, воно особливе, воно очищає душу й тіло, здоров`я нам додає на цілий рік. 
Вечір надворі, ми тепер здорові та очищені, змили всі свої гріхи, обговорили всіх і все, можна тепер трішки згрішити... скільки там, до наступного Водохреща?!

п.с.
Своїм дописом не хочу образити тих, хто щиро дотримується традиції пірнання на Водохреща і навіть вірить в дива. 
Щодо описаного вище, я сам таким був. Тому, допис про таких, як я) але... щось пішло не так.