32313657 10216379722109523 7476876753336532992 nПопулізм як він є. Це про подорожчання проїзду в маршрутках. Хто не в курсі: у Львові з 1 лютого 7 грн + безкоштовний проїзд пенсіонерам та інвалідам. 

Ні, я не проти подорожчання. Навпаки - я за рентабельну для перевізників вартість. Але я проти подорожчання в такій популістичній конфігурації. Оце "пенсіонери безкоштовно" - це велетенський камінь на шнурку, який надалі міцно триматиме ті нещасні жалюгідні перевезення на дні. Монетизації перевезень пенсіонерів - нам, схоже, не бачити як своїх вух. 

Я не їжджу маршрутками, слава Богу. Однак, мій син міг би їздити в школу. Але він, (маленький, тендітний і скромний, йому 11 років), не має жодних шансів залізти в те пекло. Вже зараз йому варто записуватися на бокс або карате щоб років через 2 він міг технічно порозпихати не менш технічних пенсіонерів і зайняти своє місце під прогнилим дахом "богдана" чи чого там. 
Я недавно їхала в маршрутці і за моїми спостереженнями там десь третина пенсіонери. А на апокаліптичному напрямку обох Шуварів - мабуть половина. До речі, зупинки на нижньому Шуварі дуже показові з науково-дослідницької точки зору)) там можна стояти і зарчаровано вдивлятися як у фільм-катастрофу.

Отим "пенсіонери безкоштовно" міська влада каже "велкам" тому жахливому стану перевезень, який в нас є. Але ж комусь потрібно серця електорату тримати в розтопленому стані. А на вибори ходять пенсіонери. 

І що ми маємо на виході: купа пенсіонерів їхдять на халяву туди сюди, бо ж не платять "живі" гроші. І здорожчений проїзд для працездатного населення при тому ж низькому (на рівні плінтуса) комфорті. 

Ну, і я не побачила ніде механізму контролю надходжень від перевезень. Недавно довелося проїхати в маршрутці досить довгим маршрутом. Я сиділа позаду водія і спостерігал чи беруть квитки. Так от жодна людина, яка заходила, не взяла квитка. Хоча товстенька пачечка квитків лежала в жолобку для грошей. Тобто, при існуючому форматі оплати перевізники далі нитимуть, що їм не рентабельно і в них низькі прибутки. Вони мають можливіть їх приховувати. Ніхто не знає реальних прибутків. Бо водій не показує власнику реальних надходжень. Не існує ніякої обєктивної звітності! І про це усі чиновники знають!

Нерентабельно, не вигідно...але ніхто не закривається з АТП. Хм...А міська влада, як завжди, на боці електоральної халяви, і повертається дупою до працездатного населення.