1 48406056 2229113390694527 1593765477673336832 nУчора ввечері( 30 січня - прим.ред.) стало відомо, що актив Громадської організації "Ділові Українські Жінки у Львівській області" і зокрема мене як керівника напрямку юридичної підтримки жінок було запрошено на міжнародний телеміст "Жінки-лідери". Теми - загалом болючі в суспільстві. Миротворчі процеси. Гендерні стереотипи. Жіноче лідерство у політиці. А нам, ДУЖанкам, звісно, є що сказати на ці теми. 


Тому ми дали згоду на участь у цьому телеефірі.

Щось пішло не так від того моменту, коли ми попросили детальнішу інформацію про спікерів та інших учасників цього заходу і взагалі про формат. Ми одразу оголосили, що ми не будемо жодної участі брати у передвиборчій агітації. А також оголосили конкретні прізвища тих осіб, із якими ми не бажаємо бути не те що в одній фото, а й у списку учасників. Нас запевнили, що все ок, що всі вимоги будуть дотримані і "це не те, що ви думаєте". Час на роздуми був обрахований буквально годинами.

Тож ми з'явилися в обумовлений час. Ми сидимо в залі. Включають телеефір. На великому екрані в Києві виведені картинки із включенням з Одеси, Сєвєродонєцка, Харкова і, звісно, зі Львова. У Львові в залі кілька людей. У всіх решта містах - зали заповнені. Гм... Питання... Здається, щось не те. 
А! Ось і перший дзвіночок. "Канал 112 має проблеми із включенням". ЩО? Канал 112?? Які ще канали? ІНТЕР??? 
"Та ви не хвилюйтеся, там усі канали є". Гаразд, усі, але на Інтері мене не буде. 
Ну і тепер не дзвіночок, а набат. Під оплески у Києві виходить Наталія Королевська. А я у цей час під супровід округлених очей модератора заходу із зали виходжу. Ні. Я не бажаю, щоб був найменший привід для питань, що я роблю в одному ефірі із ключовим спікером Королевською. За мною виходять і всі інші ДУЖанки, які були на цьому заході. 
Ми так не домовлялися. 
Маніпуляція больовими точками - ну ви ж усі за мир? ви ж усі не погоджуєтеся із гендерними стереотипами? ви ж усі хочете зміцнити позицію жінок у політиці? - не пройде. 
Наша організація дбає про репутацію і ми дуже ретельно обираємо платформи, де ми можемо заявити про свою позицію. Ми можемо обирати, оскільки ми - потужна організація і з нами рахуються. Для нас важлива репутація кожної з нас. І нам важливо, з ким нас асоціюють.

Будьте обачні. І рішучі у своїй позиції.