1 27331672 1311745648970778 4566852327653538330 nОх як як терпіти не можу цю фразу...Я знаю кільканадцять варіантів продовження цієї фрази , і від кожної з них є бажання завалити по горішках тому, хто її озвучує...

Але! Та що там казати, коли самі "БаБи" вішають на машину наклейку з туфелькою на шпильці, яка кричить: Агоооов...я баба за кермом...обережно...і хочеться продовжити ...я мавпа з гранатою...Дівчата з наліпкою туфельки!? НАВІЩО?
Що їм це дасть? Невже цей транспарант меншовартості, думаєте, допоможе їм чимось в заносі? В екстренній ситуації ? Чи може викличе повагу до них у інших учасників дорожнього руху?

Моя думка, що жінка сідаючи за кермо, повинна відточити свою майстерність до такого рівня, щоб бути впевненою в своїх силах у будь якій ситуації.
Щоб фраза «запаркувалася як баба» зникла з вулиць. Щоб фраза про «мавпу з гранатою», втратила актуальність. Ми можемо керувати автомобілем не гірше за чоловіків, а то й краще і уважніше. І я особисто знаю таких жінок, і я роблю все, щоб теж максимально вдосконалити свої навики водіння. І щоб легше було вдосконалюватися, я склала чіткий ЧЕК-ЛиСТ «НЕ БАБИ» ЗА КЕРМОМ 

Зберігайте, щоб не загубити;)

1.Я ніколи не уявляю себе суперводієм. За статистикою в серйозні ДТП потрапляють частіше водії з великим досвідом водіння, а відповідно занадто впевнені у своїх силах. 

2. Правило трьох "Д" не порушую ніколи. Дай дорогу дурневі. Не псіхую, не нервую і не показую характер, коли хтось інший кудись пхається, намагається проскочити переді мною, чи обганяє. 

3. Я їду так, мов би інші не знають правил. Навіть якщо я на головній, і навіть якщо автомобіль на другорядній повинен мене пропустити, я його бачу, спостерігаю уважно настільки, пригальмовую, немов би він не знає, що саме я на головній (часто дійсно я права)

4. Я знаю який привід у мого авто: передній, задній чи повний, і знаю їх особливості при заносі, при розгоні і при гальмуванні.

5. Я знаю що при підйомі вгору, коли не видно зустрічної полоси, я максимально уважна і тримаюся обочини, тому що часто деякі самогубці обганяють на підйомі і можуть вискочити просто тобі перед носом, і тоді смертельне лобове - гарантовано.
.
6. Я знаю габарити свого авто до сантиметра, я знаю як і коли за кількома рухами я можу припаркуватися у найменшу нірку. І це не дар Божий, а результат тренувань на спеціалізованих площадках, в спеціалізованому квадраті, де ти зможеш відчути як і коли ти зачіпаєш своїм авто перешкоду.

7. Я гуру парковки на час. Я можу припаркувати авто швидко, оперативно, не залежно від складності паркування.
.
8. Я вмію думати на крок наперед. Я знаю, якщо припаркуюся занадто близько до чужої машини зі сторони водія, то потім в знак подяки на моїй дверці красуватиметься яскрава вм’ятина, і це буде моя провина.
.
9. Я завжди думаю про інших. Якщо є змога не підперти автомобіль позаду чи попереду, що ускладнить йому виїзд, якщо є змога припаркуватися так, щоб поруч ще хтось мав таку можливість, то я обов`язково так зроблю! Бо саме культура і взаємоповага до інших є ознакою «правильного» водія, не залежно від статі.

10 . Побільше гумору в житті. Якщо в корку мені хтось довго і надоїдливо сигналить позаду, я зупиняю авто, граціозно виходжу, повільно підходжу до вікна і ввічливо питаю що саме вони хочуть мені сказати, бо я щось поки що не розумію мову автомобільного сигналу. Поки що всі вибачалися і переставали сигналити.