11017555 1610902942491696 6197460512891130283 nНа зорі України підготовкою водіїв керувала освіта. І це логічно, бо навчання водіїв – це НАВЧАННЯ. Міністерство освіти видавало ліцензії на підготовку водіїв. Але чомусь першим кроком для такого виду діяльності був дозвіл міліції. Мабуть це тому, щоб випадкові люди туди не потрапляли. А все тому, що на курси водіїв «покладалась велика місія»: збирати гроші з учнів і здавати їх в міліцію (МРЕВи).

Але часи вже були не радянські і закривати роти різним «патякалам» стало важко, тому цю сферу вирішили зробити більш закритою. «Працьовитий» уряд зробив кардинальні зміни. Міністерство освіти було повністю усунене від питання підготовки водіїв, що в повному обсязі, було передане міліції. Тепер МВС видавало акредитацію на цей вид діяльності. Це все відбувалось дуже тупо і хаотично. Але це окрема тема – до неї ще дійдем. Лише одна думка: як міліціонер може перевіряти роботу викладача і ще давати якісь настанови і рекомендації? У міліції є методисти з викладання? Але схема роботи залишалась «доброю-старою»: курси, крім основної роботи (підготовка водіїв), збирали гроші і здавали міліції, яка ніякої участі у підготовці водіїв не брала, просто «косили» бабло. Що творилось при розподілі посад у МРЕВах!!!Але це окрема тема. А як там ставляться до людей!!! Для них хамство – це настільки звично, що вони навіть самі не знають, коли хамлять. Коли я був у кабінеті Плашовецького, він ненормативною лексикою кричав, що зараз власноручно візьме з багажника свого авто биту і буде мене бити.

Останніми роками почали прослідковуватись наступні тенденції. Відомо, що міліція – це структура, яка взагалі не керується законодавством, на відміну від злочинців, які порушують законодавство вибірково, уважно читаючи перед цим кодекси (на відміну від міліції). Спочатку міліціонери просто перестали проводити акредитації і припинили видавати дозволи на підготовку водіїв, а продовжувати акредитації, терміни дії яких збігли, відмовлялись. Вимоги до автошкіл підняли до абсурду – виконати їх практично неможливо.

Одна за одною закривались автошколи, які працювали багато років. Я бачив доведених до відчаю людей, які не знали, що робити і до кого йти за допомогою. У сфері підготовки водіїв утворилась монополія, бо тихенько окремим автошколам акредитації таки видавали. А власниками новоспечених автошкіл стали високопоставлені чиновники з МРЕВ! Ці автошколи взагалі не витримують жодних норм законодавства (обладнання зовсім не відповідає цим «високим нормам», не мають акредитованих спеціалістів, не всі машини обладнані для навчальної їзди), окремі взагалі існують тільки по документах – немає нічого, крім бланків, щоб торгувати «правами». Навіщо людям, які ніколи в житті не працювали, і не вміють працювати, і не хочуть працювати, свої автошколи??? Адже їм і так возять гроші пачками. Мабуть їм цього замало, і вони підготували велику монополію – «автошколи». На цьому ринку вони, нахабно зловживаючи службовим становищем, до кінця добивають автошколи, які ще добре працюють, але їм не належать, а потім встановлять монопольну ціну на підготовку водіїв. А без цього «права» нікому не отримати!

Шановні кандидати у водії, колись ви платили за курси водіїв і окремо за екзамен. Тепер ви будете платити у сумі ще більше. Навести лад у цьому питанні – справа кількох днів, аби була воля влади!

Маю багато ідей, як можна швидко і якісно організувати здоровий ринок у цій галузі.

Міністре Аваков, ви не тільки провалили реформу поліції, але й настільки закрались на цій посаді, що, крім особистих інтересів, нічого не бачите. Звертаюсь до усіх партій. Мені потрібна юридична підтримка, можливо захист від фізичної розправи та психологічного тиску. Ми повинні змусити прокуратуру розслідувати усе це. Вимагаю своєї участі в роботі комісії, яка буде вивчати діяльність усіх цих «автошкіл».