51413084 2045600948887304 9188434140054159360 nРакети, поїзди, трамваї і т.д. не будують навіть в супер-ОТГ. Ці речі створюють у великих містах, де є науковий, виробничий, людський потенціал. Великий Львів - агломерація, яка потрібна нам усім. Це не просто велике місто, це спільний простір життя, де усі учасники на рівних правах співпрацюють, дають динаміку економічного розвитку цілого регіону, стоврюють величезний спільний ринок праці.

Китай, наприклад, вже давно перейшов на 300-кілометрові зони – зони робочого місця. Можливо, ми ще не готові до такого, але чому ми відкидаємо можливість мешканцю Луцька працювати у Львові? Чи Ужгорода, чи Тернополя, чи Івано-Франківська. Якщо ми їх з’єднаємо швидкісною залізницею, то це стане реальністю. А це означатиме, що ви так само зможете попрацювати у місті-партнері. Ми разом будемо творити нову економічну сутність. 

Якщо ми не хочемо, аби Львів сам себе занапастив, то нам потрібна агломерація. 
Львів зараз тріщить по швах, він затиснутий, не має територій для логістичних складів та великих інфраструктурних б’єктів, не має сучасного транспортного ланцюга для швидкого пересування населення в межах міста та поза ним. 

Нам конче потрібна нова кільцева дорога у 20 кілометрах від міста, а також – сучасна швидкісна залізниця, яка «зшиє» між собою обласні центри Західної України і створить величезний спільний економічний ареал. 

Радий оголосити, що ми разом із політологом Юрієм Ситником та народним депутатом Оксаною Юинець створили громадську організацію "Великий Львів". Вона стане платформою для об'єднання людей, яким небайдуже майбутнє нашого міста. Це плацдарм відродження 100-літньої ідеї архітектора-урбаніста Ігнатія Дрекслера.

Далі буде...