28951568 1705319422858691 8896328968962048 nБагато читаю в стрічці про Євробачення, про вибори і кандидата, якому симпатизує молодь (принаймні певна її частина), читаю про інші поточні суспільні виклики - і як так сталось, що наша молодь, яка виросла в незалежній, але чомусь не виховалась незалежною?

А все так, тому що наша молодь за ці роки не отримала в медіа та в ЗМІ жодного інтелектуального, ерудованого чи мистецького контенту (( в тому обсязі, що системно працює саме над розвитком!

Ми не давали, не промували їм нових символів, зірок, успішних особистостей у різних напрямках, що є змістовними і збагаченими державоформуючими цінностями. Паразитуючи на ностальгії старших (іроніїсудьбипєсніоглавноманєгдотиквн), щоб мати рейтингиприбутки, ми загубили ціле покоління. В більшості, на жах і небезпеку тепер всім нам.

І це злочин, що лягає на всіх нас. За весь час існування країни.
Все тільки на розваги, все тільки на примітивізацію. Щоб менше думаючих, щоб тримати в іншому світоглядному стойлі. Щоб без активних, щоб без протестних, щоб сіра бидломаса. Це так зручно. Бабло...

P.S. Цей пост не відноситься до молоді, яка навчається, а не "учиться", яка щиро любить та поважає свою історію та свою країну, вивчає її, і яка буде завжди кращою хвилею свого покоління в історичній перспективі, що є завжди в авангарді, і якою я особисто пишаюся!