1512539 710417885659073 1077978519 nВ історії ОУН на цю тему є промовистий приклад.

Визначна діячка ОУН, поетка Олена Теліга, як відомо, народилася у Московщині. А відтак у дитинстві спілкувалася російською. Навіть у буремні роки Української революції і доби УНР, коли Олена перебувала у Києві, її мовою спілкування залишалася російська, не зважаючи на те, що батько займав високі посади в українському уряді.

Усе змінилося, коли вона ухвалила для себе рішення вступити до ОУН. Як українська націоналістка Олена Теліга перейшла на українську і більше ніколи не переходила на російську. Більше того, у неї існувала, як сьогодні кажуть, нульова терпимість до російської. 

Одного разу російськомовний офіцер-емігрант ледь не отримав по пиці від тендітної українки.
Олена Теліга не просто вступила до ОУН, а прийняла український націоналізм як власний світогляд і свою життєву філософію.

Український націоналізм за визначенням не може навіть толерувати російську мову, яка перетворилася у механізм знищення української нації.

Так було у часи Олени Теліги. Нічого не змінилося сьогодні.

А тому я допускаю, що можуть бути російськомовні патріоти, які ночами зубрять українську. Але «російськомовні націоналісти» ніколи не мали, не мають і не можуть мати нічого спільного з українським націоналізмом.