1 49728029 1981135345315681 4125729585784422400 nЗеленський – це цирк. Тимошенко – це театр. Порошенко – це вітрина. Кілька слів хочу сказати про вітрину. Першогрудневим лицемірам краще не читати.

Виборець Порошенка – найважчий виборець. Цей вибір важко сколихнути моторошною правдою про улюбленця через одну просту причину: виборець Порошенка чудово знає всю цю моторошну правду. Ми маємо справу з обдуманим і усвідомленим голосуванням за анатомічно препароване зло. Виборець Порошенка свідомо погоджується на все, що криється за вітриною, знаючи все про це "все". 
Він знає, що Порошенко – це старший партнер Ахметова. Виборець Порошенка читав усі статті з фактажем про те, що їхній улюбленець узяв під свій протекторат бізнес-активи кліки Януковича. Прочитали, ознайомились. Все ок.
Виборець Порошенка знає, що той фінансово зацікавлений у війні й скеровує держзамовлення на свої афілійовані підприємства. Знає – і все одно наполягає на тому, що це вибори передовсім Головнокомандувача, а ніхто краще за Порошенка не вміє приймати парад на Хрещатику. 
Виборець Порошенка чудово знає, що атошники проклинають центр. Виборець Порошенка сто разів чув свідчення солдат, що «ми б уже давно пішли вперед, але нам забороняють» - однак їм позаріз потрібен Головнокомандувач стоячої війни з забороною демонструвати воєнні успіхи.
Виборець Порошенка на власні очі бачить, як під Банкову покладений увесь медіа-простір країни. Їм це реально подобається – коли основний пул телеканалів біля їхніх ніг.
Виборець Порошенка теж вважає, що кум без належної освіти може бути Генпрокурором, а кума з хваткою бульдога – представницею Сім’ї у парламенті. 
Виборець Порошенка знає, що той свідомо бойкотує створення Антикорупційного суду і вже фактично перепідпорядкував собі інші антикорупційні органи – але це не має ніякого значення, тому що Путін нападе.
Серед виборців Порошенка я помітив багато музикантів та артистів, які віддають шану грандіозному таланту драматичного актора. Скупка голосів за 1000 грн; кримінальний Нарік у Томос-турі; введення бутафорного воєнного стану; кришування Гонтарєвої; півмільярда гривень на візуальну і телерекламу; ступор судової реформи; цементування безкарності... – нема сенсу перераховувати системні факапи Порошенка, позаяк музиканти й артисти – творчі й легко вразливі люди.
Виборець Порошенка – розумний виборець. Він раціонально заплющує очі на очевидні речі. Він на них свідомо погоджується. Жодні розслідування й розвінчання ніякого ефекту не справлять: виборець Порошенка готовий погодитися ще й не на таке. 
Виборцям Порошенка показуєш фотографії, де на білбордах Путіна всі ті самі, слово в слово стибрені лозунги – у відповідь сонне позіхання. 
Виборець Порошенка – найнебезпечніший виборець. Бо він підняв поріг ПРОЩЕННЯ до небувалої висоти. Він свідомо дав себе підкупити очевидними здобутками - і змусив заплющити очі на очевидні злочини. Одне від другого невід'ємне.
Одна рука в захисті української мови – а друга в держтендерах. Одна рука в антиросійській риториці – а друга в нарощуванні обсягів торгівлі між двома дружніми країнами. Одна рука в деклараціях щодо НАТО – а друга в оборонпромі. Одна рука в Томосі – а друга в формуванні своєї ЦВК. 
Там дуже багато отих "других рук". Виборець Порошенка свідомо обирає одну з них, чудово знаючи про існування другої. Це – навіть не злочин. Це - ідейне толерування темної сторони медалі, а значить, її заохочення. 
Ми вже туди ступили однією ногою - в хитру технологію, яку я називаю «симпатичний, благородний, тюнінгований патріотизмом, наш рідненький, незамінний олігарх".