11695475 1442692129387086 9184131876687940061 nЗ жахом громадські активісти і я побачили питання 12 порядку денного земельної комісії міськради на 26 березня 2019 року щодо виділення землі такому собі ТОВ «Благо-Ш» на вулиці Митрополита Андрея 12а.


За шостий рік в судах через незаконну добудову свого будинку на вул. Митрополита Андрея, 12, який є пам’яткою архітектури, я накінець зрозумів, що кола пекла, через які я проходжу - це наслідок апетитів забудовників забудувати весь внутрішній квартал нашого мікрорайону.

І всебічне сприяння посадовців виконавчих органів міськради, ДАБІ, держреєстраторів отому свавіллю.

Виглядає, що спочатку планували просто віджим цілого нашого будинку, поки я був за кордоном. Але я повернувся.

І коли ми почали вигравати судові справи, і виявляти в судах кричущі порушення, що піднімають волосся дибки, забудовники зрозуміли, що просто отак свій будинок, співвласником якого я є, моя родина не віддасть. А відповідно, віджати землю разом з нашим будинком вони не зможуть.

Оскільки каденція Андрія Садового підходить до завершення, який, дуже очевидно, кришує котрий рік ту вакханалію, Львівська міська рада просто шаленими темпами почала реалізовувати план «б» з приватизацію внутрішнього двору наших будинків.

Через гаражі і детальний план.

Виявилося, що за адресою пам’ятки архітектури можна було зареєструвати аж п’ять гаражів, які навіть не розташовані на прибудинковій території будинку на Митрополита Андрея, 12, утворивши таке квартальне потенційне коло майбутньої забудови.
Під гараж, який зареєстрували власністю міськради на Митрополита Андрея, 12 ніхто і ніколи землі не виділяв, дозволів на будівництво не брав.


І просто рейдерські віджавши номер нашого будинку, виконком вирішив:«Зареєструвати територіальній громаді м. Львова в особі Львівської міської ради право комунальної власності на будівлю гаража під літерою “А-1“ загальною площею 19,9 кв. м на вул. Митрополита Андрея, 12, яка належить до комунальної власності територіальної громади м. Львова.»

Так можна, виявляється, без жодних правових підстав прийняти рішення з повітря про право власності. Що не передбачено законодавством.

Якщо це був нічийний гараж, Міськрада через суд мала визнати його відумерлою спадщиною і на підставі рішення суду зареєструвати право власності. – Ніхто так не зробив.
Або якщо це нове будівництво – мали відвести землю, отримати містобудівні умови та обмеження, дозвільні документи ДАБІ, збудувати, ввести в експлуатацію, і лише тоді зареєструвати право власності на новобуд. – Такого теж ніхто не зробив.
А нащо заморочуватися, якщо можна просто «вирішити зареєструвати», в класичних традиція рейдерства. Ну бо це рейдерство!
А отут чітко зафіксовано, що присвоїти адресу уже існуючого об’єкта можна лише за згоди всіх співвласників об’єкта нерухомого майна. Тобто я та моя родина мала надати згоду на таке присвоєння адреси гаражу, яку собі привласнила міськрада. Малого того, спочатку мала бути оформлене право власності на землю!

Отут Лідія Конюх розписала, як формально півЛьвова таким чином опинилося в гаражах.

На комісії з вирішення спорів в сфері містобудування ми вимагали надати нам підставові документи реєстрації такого права власності на гараж на Митрополита Андрея 12. Керівник юридичного департаменту Гелена Казимирівна Пайонкевич пообіцяла надати. І звичайно ж досі нікому і нічого не надали.
А далі як в детективі.
Гараж дуже швидко продали. Кому б ви думали? – ТОВ «Благо-Ш».
В цей же час Міськрада замовляє без конкурсу серед розробників «придворному» архітектору Столярову розробку детального плану території, який охоплює наш квартал. В цьому проекті Столяров «чисто випадково» наш будинок - пам’ятку на вулиці Митрополита Андрея, 12 позначає як «фонову забудову», а право добазарюватися з розробником, і обирати розробника, всупереч здоровому глузду і законодавству виконком передає зацікавленій у забудові фірмі, кому б ви думали? – ТОВ «Благо-Ш»!
Ось цим «чарівним рішенням», виконком зробив відповідальним за розробку детального плану території забудовника ТОВ «Благо-Ш», і уповноважує його обрати проектну організацію, і скласти з розробником завдання на проектування, і врахувати інтереси власників нерухомості і землекористувачів!
ВИ таке уявляєте?!
Це забудовник вказує розробнику, що для громади розробляти! Та що, крім своїх інтересів, він там може вказати?
Виявляється це забудовник має враховувати наші інтереси! Та на якій основі я взагалі маю контактувати зі забудовником? Хто він такий, щоб я йому вказував свої побажання? І надав персональні дані?
Чому органи міськради демонстративно зі себе цю функцію самовільно зняли! І передали забудовникам?
Це ж неприхована корупція! І самоправство.
Коли на комісії з вирішення спорів у сфері містобудування ми вимагали від посадовців виконавчих органів ЛМР надати нам правові підстави такої передачі повноважень – обіцяли надати. І досі ні слуху, ні духу.
Головний архітектор Чаплінський, щоб закрити рота невдоволеним мешканцям, що прийшли на комісію, сказав «Та заспокойтеся, детальний план не будуть виносити на розгляд виконкому».
Але так підозрюю, що це поки що.
А за останні дні посадовці міськради здали себе з нутрощами, просто цинічно винісши на розгляд земельної комісії черговий проект ухвали «Про надання ТзОВ “Благо-Ш“ дозволу на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки на вул. Митрополита Андрея, 12-а.»

Знаючи, чим це «пахне», йдемо з активістами до міськради питати, яким чином могли винести це питання на сесію? І звідки взялася адреса Митрополита Андрея 12а?
І взнаємо, що виявляється міськрада з аукціону продала отому явно нечужому для них ТОВ «Благо-Ш» отой нещасний гараж на вулиці Митрополита Андрея, 12 в місті Львові. Цікаво, за скільки?
Але, щоб продати цей гараж, міськрада мала оформити право власності не лише на гараж, але і на землю під ним.
Тобто алярмово міськрада зареєструвала і право власності на землю під отим злощасним гаражем міськради. Але там адреса Митрополита Андрея 12! А в проекту рішення міськради – Митрополита Андрея, 12 а!
Звідки возсіяла адреса Митрополита Андрея 12 а?

В міськраді нас запевнили, що це «Благо-Ш» оформлює право власності на землю під гаражем, який купило.
Але без оформленої землі «Благо-Ш» не могло купити цього гаража! Тоді що ж міськрада відводить на Митрополита Андрея, 12а? І скільки тієї землі відводить?

Я такого об’єкта не знаю, хоч живу тут майже все своє життя! Якій собачій будці і хто присвоїв адресу для віджиму комунальної землі і нашого двору?

Плани рейдерськи віджати внутрішньоквартальний двір для «Благо-Ш» руками посадовців і депутатів міськради ну вже дуже очевидні і давні!
Глянувши на дані з реєстру юросіб, ТОВ "БЛАГО-Ш" (Код ЄДРПУО 38821283) засноване в 2013 році, тоді ж, коли мій сусід душе швидко здійснив незаконну добудову нашого будинку-пам’ятки архітектури на вул. Митрополита Андрея, 12.
Причому оте ТОВ «Благо-Ш» є правонаступником такого собі ПП "ГРААЛЬ ДЛД-12" (Код ЄДРПОУ: 34814031, Місцезнаходження: 81135, Львівська обл., Пустомитівський район, село Зубра, ЛІСНА, будинок 36, ПП «Грааль ДЛД-12» досі не ліквідоване), заснованого у 2006 році Доскічем Віктором Михайловичем. Виглядає, що це він був депутатом облради. І є власником не одного бізнесу .
І «чисто випадково» таке ж прізвище має найбагатший депутат Львівської міської ради

Думаю, розумному досить, щоб зрозуміти причини вищеописаних фальшувань посадовцями міськради, кришування того всього правоохоронцями.
Вражає, що наша міськрада з органу, який має дбати за мешканців, перетворилася в орган кришування приватних інтересів провладних бізнесменів і сама організовує в їхніх інтересах рейдерські схеми!
Так підозрюю, що кілька квартир з того майбутнього апарт-готелю в дворі нашого кварталу (а фактично цілого житлового кварталу) перепаде прокурорам, які скромно «не побачать складу злочину» в описаному, як це традиційно організовує міськрада, передаючи прокуратурі земельні ділянки під забудови і купу комунальних квартир за останні роки. А потім прокуратура ну не вбачає злочинів ніде у діяннях міськрадівців!

Бо досі вдалося відкрити лише кримінальну справу за нищення пам’ятки на Митрополита Андрея, 12. Яку ніхто не розслідує вже другий рік.
Посадовців ДАБІ, які зареєстрували декларацію про готовність об’єкта до експлуатації, і яку скасовано судом, ніхто до відповідальності притягувати не пробує. Як і працівників Галицької райадміністрації, які без нотаріальної згоди власників, дозволили нашому сусіду віджати горище цілого будинку.
Як і не пробує притягнути до відповідальності державного реєстратора Семенюк Жанну Валеріївну, заяву про злочин якої було подано мною.

Але хто би то «вбачав злочин» в поліції чи прокуратурі за фактом заведення реєстраційної справи без номера том 7521. Отак: реєстраційна справа без номера том 7521. Де попередні 7520 томів – ніхто відповіді дати не може. В суд Начальниця управління державної реєстрації ЛМР Л.Серватяк надає копію реєстраційної справи, зведеної Семенюк Ж., яка чи не наполовину за наповненням відрізняється від оригіналу, який таки вдалося витребувати в суд. Отого без номера том 7521. Але судді на вимогу повідомити про підробку доказів у справі просто проігнорували таке клопотання! Реєстраційну справу Семенюк Ж. відкрила на підставі свідоцтва про право власності, яке сама ж видала у день реєстрації. Тобто перше виписала свідоцтво про право власності «з повітря», а потім на основі цього свідоцтва прийняття рішення про державну реєстрацію речових прав на квартиру № 3. На квартиру за номером, який уже існував.

І досі в нашому будинку є дві квартири № 3 – гляньте в реєстр речових прав. Про десятки інших порушень цієї державного реєстратора опишу у окремому пості. Але дитині певно було б зрозуміло, що порушень – десятки! Кримінальних порушень! Але ні поліція, ні прокуратура не бачить і не розслідує цих злочинів. Це кришування правопохоронцями злочинів, тотальна схема і порука вражає!

В якому кримінальному світі, який запустив свої щупальці у всі сфери нашого життя, ми живемо?!
Причому у цих схемах задіяні одні і ті ж люди десятиліттями: державні реєстратори, працівники ДАБІ, Міської ради, райадміністрацій, правоохоронці, судді. Тобто ця кругова порука не змінюється зі зміною влад! Відбувається лише рокіровка!
І поки ми не розірвемо цієї кругової поруки, отак і будемо гіршою за африканські країни за рівнем захисту права власності у світі країною в центрі Європи.

Безправної держави, бо держава починається з обліку і захисту права власності!