1 537568e 09594nshot 1Прошу сприймати не за менторство, а виключно за суб’єктивні рефлексії. Ви відчуваєте різницю між сльозами? Сльозами дитини, яка репетує, бо їй не дозволили з’їсти більше, ніж можна в її віці чіпсів, і сльозинкою дитини, на котру ви необережно гаркнули? У першому разі я би зачекав, поки само змучиться ревіти і втихомириться. У другому – поцьомав би і пошкодував.

Ви відчуваєте різницю (цей пункт виключно для чоловіків) між жіночими реакціями? Між істеричним виттям дурнуватої баби і тихою печаллю чимось засмученої жінки? У першому разі я б зачекав, поки само змучиться верещати і втихомириться. У другому… поцьомав і не заважав печалитися, бо часом процес утішання опечаленої жінки може призвести до її переходу у перший стан.

Ви відчуваєте різницю між емоціями? Як ми вболівали за бокси-футболи, поки прокляттям не налетів час, уболівати за буквально метри землі і хлопців, що відміряють їх своїми берцями? Ви справді нині так само емоційно вболіваєте за пляжних бразильців на наших стадіонах, як вболівали до війни, чи ваші нерви зжерло щось інше?

Понесло і ледь не забув, чому пишу. Чому про вибори? Бо просто хочу запитати у певних добродіїв порохоботів: ви відчуваєте різницю між агітацією і хамством, між намаганням переконати і намаганням образити?

У виборі між Порошенком і Зеленським, я для себе однозначно обираю першого. Але що собі подумав. Будь мені не 45 років, а 20-25 і не обживись я завдяки часу і досвіду кавалком здорового глузду і слонячою шкірою, я, направду, міг би проголосувати за паяца тільки з одної причини: бо мене дістали порохоботи у соцмережах.

Повторю те, що казав і писав півроку тому: закиньте ваші страшенно потогроміздкі труди у соцмережах. Ідіть в поле. Не намагайтеся переконувати маси таких, як ви, бо всіх інших, серед яких були й ті, кого можна було переконати, ви вже побанили. Спробуйте хоча б переконати одну людину на трамвайній зупинці. Відчуйте, чорт забирай, різницю і оцініть співвідношення користі та шкоди.

Якщо хтось із добродіїв порохоботів хоче образитися, то моя на нього реакція, як на репетування вередливої дитини, чи істерику дурнуватої баби.

Дякую за увагу, виборець Порошенка Роман Онишкевич.