1 697e7n80s6 5h5ot 1Тема 3: встановлення тротуарної бруківки під будинком № 34 по вулиці В. Великого.

20 травня 2019 року до мене, як представника Громадської організації «Рада Співвласників Житла», звернулися мешканці будинку 34 по вулиці В. Великого по проблемі встановлення тротуарної бруківки під їхнім будинком, згідно титульних списків Франківської районної адміністрації.

Мешканці висловили своє обурення, що заміну бруківки повинні були робити вздовж внутрішньої сторони будинку, натомість її поклали з магістральної сторони вулиці, що не потребувала нагальної заміни тротуарного покриття. Також в лютому місяці, працівниками ЛКП «Сонячне» було рознесено по всім поштовим скринькам (384 квартири) повідомлення у вигляді текстового листа до мешканців будинку 34. Копію листа збережено.

Витяги з листа:

Шановні мешканці! Створення ОСББ в нашому будинку є проблемним.

Абзац 4. Також може виникнути така ситуація, що ЛКП припинить ремонт труб гарячої та холодної води, ремонт тротуару вздовж під’їздів.

Аналіз цього листа.

ЛКП «Сонячне» відповідно буде заперечувати про свої дії з таким листом, адже жодного підпису, фірмового бланку. Тоді виникає питання: – чи хтось з мешканців міг взяти на себе такі витрати на ці листи, 384 листка, картридж, електроенергія, час ? Однозначно жодний! В цих діях вбачається не цільове використання коштів громади зі сторони балансоутримувача ЛКП «Сонячне».

Подальший розгляд скарги привів до титульних списків та договору Прозоро між Франківською районною адміністрацією і підрядником ФОП Порада Олег Романович, за Договором 41/19 від 01.04.2019року.

В пункті 1 Предмет договору. п.п 1.1 Виконавець бере на себе виконання робіт з капітального ремонту дворів,внутрішньо квартальних доріг,тротуарів на вул. Володимира Великого, 34 у м. Львові (ДБН Г.1-218-182:2011, ДСТУ 1.1-1:2013) Таке трактування у всіх договорах, де встановлюють бруківку під будинками.

Хочу зауважити. Вказано дворів і внутрішньо! Не зовнішньо! Виникає питання. Чому тротуарну плитку поклали з зовнішньої сторони будинку, в замін тротуарного покриття, яке не відноситься до будинку 34 і не потребувало негайної заміни, і чомусь зроблено тільки половину тротуару?

Згідно титульних списків без дати, тільки рік 2019, затверджено підписами Тимчишин О.С. , Маруняк І.М., Бабак С.Б., за підписами Заступника голови районної адміністрації з питань житлово-комунального господарства Савка І., Начальником відділу комунального господарства Гук М., погоджено головою постійної комісії інженерного господарства, транспорту, зв’язку та житлової політики Доскіч О., головою постійної комісії фінансів та планування бюджету Довжик В., під № з/п 29, капітальний ремонт тротуару на вул. В. Великого,34, дата 20.05.19, тривалість робочих днів 105, дата закінчення 11.10.2019, кошторисна вартість 490 000, об’єм робіт 327 м2, локація В.Великого,34.

Внутрішньо будинковий тротуар зі сторони під’їздів будинку №34 перебуває у жахливому стані, або практично відсутній, мешканці змушені і вдень і ввечері проходити до своїх під’їздів по між будинковій вулиці із двостороннім автомобільним рухом. Із інформації ЛКПСонячне мешканці до останнього надіялись на укладання бруківки біля під’їздів свого будинку. Початок робіт і укладання тротуарної бруківки зі сторони вул. В. Великого надзвичайно сильно здивувало і обурило мешканців 384-ьох квартирного будинку. Від магістральної вулиці В. Великого до будинку №34 є два тротуари і всі мешканці та гості міста ходять по тротуарі що проходить вздовж магазинів розміщених у самому будинку. А тротуар біля дороги не користується популярністю, тим більше що на цій ділянці вздовж будинку чомусь розміщено автомобільні стоянки, законність яких є сумнівною. Таке нераціональне та непрактичне використання бюджетних коштів із податків громади привело до негативного результату, тому що мешканці зі своїми дітьми вимушені дальше терпіти дискомфорт та наражатися на небезпеку проходячи по між будинковій, завжди заповненій автомобілями, дорозі.

Враховуючи вищенаведену інформацію, виникає думка, що О.Тимчишином спеціально, на зло мешканцям буд 34, що створили нове ОСББ, було перенесено укладання бруківки біля магістралі вулиці, а не під під’їздами будинку. Керівником ФРА було відкрито показано свою зневагу до Громади, їхніх проблем, потреб пересуватися по новому покритті тротуару.

Висновок. Шановні чиновники ФРА! Громаді міста скоро увірветься терпець і під ФРА почнуться протести, з інсталяцією бруківки, болота, знищеної дороги, сліз, нервів, розпачу громади, через ігнорування і бездіяльність ФРА. Ви цього хочете??? БУДЕ!!!

Частина 4